Redactie
Redactie Inspiratie 2 jan 2013
Leestijd: 2 minuten

Fijne Parijs-tip: het glutenvrije restaurant Noglu

Deze tip komt van onze held, onze leidraad voor tripjes naar Parijs, maar ook momentje van ontspanning tijdens drukke werkweken. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan David Lebovitz. Als Amerikaanse patissier verhuisde hij naar Parijs en (thank god) schrijft hij nu al een paar jaar over zijn verrukkelijke leven in de stad van macarons, croque monsieur en pain au chocolat. 

Steeds vaker volgen mensen een glutenvrij dieet, en wat de reden ook mag zijn: het kost altijd meer tijd, geld en energie. Even voor de duidelijkheid: gluten zijn een groep van eiwitten in granen welke vooral in tarwe zitten. Daarnaast zijn gluten de eiwitten in tarwe die er voor zorgen dat brood een stevige structuur krijgt en bovendien rijst het hierdoor, (lekker) brood zit er dus voor de meesten niet in.

Noglu2

Vaak kosten glutenvrije producten veel meer dan reguliere en buiten de deur eten is al helemaal een crime. Gelukkig openen er steeds meer glutenvrije restaurantjes en schreef David onlangs over zijn bezoekje aan het glutenvrije restaurant Noglu in Parijs. Noglu is één van de weinige restaurants waar je pas merkt dat het glutenvrij is wanneer je een blik werpt op de menukaart, en zelfs dan heb je het pas door doordat het er expliciet vermeld staat. Fijn!

NogluNoglu4

Hoewel je het niet zou verwachten eet je hier heerlijk brood en is ook de rest van de gerechten zalig. Kom hier voor een heerlijke steak, smaakvolle soepen of een heerlijk stukje vis. Ook niet verkeerd: hoewel de meeste desserts bloem bevatten (ofwel tarwe), maken ze hier uitstekende taartjes en koekjes die je in het restaurant kan opeten, of heerlijk mee naar huis kan nemen.

Noglu is een tentje waar je glutenvrij eet zonder dat je het door hebt en maakt het ook een stuk aangenamer voor een gluten-etend gezelschap om mee te gaan. Bezoek het leuke restaurantje op hun fijne locatie op Passage des Panoramas 16, gelegen achter Boulevard de Montmartre.

Noglu6Noglu3Noglu5Noglu7Noglu8

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.