Redactie
Redactie Inspiratie 29 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Van deze noten maak je de lekkerste notenboter

We zijn allemaal dol op pindakaas, maar notenboter is ook onwijs lekker én makkelijk zelf te maken. Daarom een overzicht met noten waarvan je de lekkerste notenboter maakt. 

Notenboter maken

Om notenboter te maken heb je simpelweg noten nodig en eventueel een snufje zout om de boel meer op smaak te brengen. Je maalt de (eventueel geroosterde) noten fijn in een keukenmachine, waarna het eerst een soort gruis wordt.

Draai het geheel nog langer en je zult vanzelf zien dat de aanwezige oliën in de noten naar voren komen, wat het geheel tot een smeuïg geheel maakt.

Tip: wil je de notenboter een extra smaakje meegeven? Meng dan eventueel verschillende soorten noten, of voeg wat chocolate chips, cacao, kaneel, caramel, zeezout, kokos of ahornsiroop toe. Ook lekker: grof gemalen nootjes.

Verschillende soorten

Amandelen – Onze favoriet is amandelboter. De smaak is erg rijk en zeker wanneer je ze van tevoren in de oven roostert.

Cashewnoten – Zowel rauwe als gebrande of geroosterde cashewnoten zijn ook geschikt om notenboter van te maken. Lekker op een plakje bananenbrood.

Hazelnoten – Dol op Nutella? Maak dan zeker hazelnotenboter. Nee, het is niet te vergelijken met de pasta, maar de smaak van hazelnoten is en blijft top.

Macadamia’s – De moeilijkst te kraken noot ter wereld is een rip uit je lijf, maar als je het ervoor over hebt raden we je zeker aan om eens macadamiaboter te maken. De smaak is heerlijk romig!

Walnoten – Ook walnoten (en pecannoten!) kun je malen tot boter, al is de smaak vrij snel bitter. Maak het geheel iets zoeter met honing of maple syrup en je weet niet wat je proeft! Ook erg lekker bij kaas en andere hartige ingrediënten.

Pinda – Inderdaad, pinda’s zijn officieel geen noten, maar je kunt ook heel makkelijk zelf pindakaas maken.

amandelpasta

Meer lekkere dingen die je kunt doen met noten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.