Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 19 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je umami-garnalen à la De Vrouw Met de Baard

De Vrouw met de Baard in Amsterdam noemt zichzelf een soulfood deli. Het is een razend sfeervolle tent waar de Indische, Molukse en Europese keukens samensmelten tot heerlijke culinaire hoogtepunten. Daarmee raken ze je recht in het hart.

Je begrijpt dus: als De Vrouw met de Baard kookvideo’s online gooit, dan hangen wij aan hun lippen. In één van hun laatste video’s gaven ze hun geheim voor gigantisch lekkere umami-garnalen prijs. Wij zaten klaar met pen en papier…

Umami-garnalen à la De Vrouw met de Baard

Umami kennen we natuurlijk als de smaak van de heerlijkheid. Zelf zijn we umami de laatste jaren meer en meer gaan beschouwen als de heilige graal bij het koken. Bevat een gerecht umami, dan weet je dat je goed zit.

Om de garnalen van umami te voorzien, bedachten ze bij De Vrouw met de Baard een tropische garnalen-mangosalade waarin de garnalen volop kunnen schitteren. Die garnaal-mangosalade wordt ijskoud geserveerd in een kokosnootbowl, op een bedje van slablaadjes. Dat ziet er – zoals kleindochter Imari het treffend verwoordt – “ontzettend sierlijk en vrolijk” uit.

Dit heb je nodig

Zelf ook zo lekker koken? Eigenlijk ziet het er best makkelijk uit. Het enige wat je hoeft te doen is de gepelde garnalen mengen met een mengsel van fijn gesnipperde rode ui, gemalen kaneel, komijnpoeder, lombok (“mét pitjes, anders heeft het geen zin”), gember, knoflook, lente-ui, mango, vissaus en oestersaus.

De laatste twee zijn de ware umamibommetjes in het gerecht, die er trouwens óók nog eens voor zorgen dat de andere smaken nóg beter zullen uitkomen. Daarmee is het gerecht niet alleen umami, maar ook fris, spicy, hartig en een beetje zoet. Klinkt geweldig? Tjaaa, het is en blijft De Vrouw met de Baard…

Het volledige recept voor de umami-garnalen vind je trouwens ook Soul Food, het kookboek van De Vrouw met de Baard. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.