Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: corn ribs met spicy avocadomayo

Corn ribs – in het Nederlands maisribbetjes – zijn een geweldige vega oplossing voor op de barbecue, in de airfryer, maar ook ‘gewoon’ uit de oven. De maiskolven worden in vieren gesneden, rijkelijk gemasseerd met een briljante marinade en geroosterd. De kleine bites zijn perfect als bijgerecht en worden crispy, rokerig en zacht van binnen. En nog een plus: je mag ze met je handen eten!

Stappen om corn ribs te snijden

De rauwe maiskolven moeten in de lengte in vieren worden gesneden en dat is even een flinke en beetje gevaarlijke klus. Mais is flink hard, dus wees voorzichtig, maar bedenk ook dat het gelijk een training is voor de armspieren. Een klein stappenplan om het zo makkelijk mogelijk te maken:

1. Haal de buitenste bladeren van de maiskolven af.
2. Snijd de onder- en bovenkant van de maiskolf af, zodat je hem daarop kunt neerzetten.
3. Zet de maiskolf op de onderkant en snijd vanaf boven – met je hand bovenop het mes! – de kolf in vieren.

Tip: het gaat makkelijker als je de maiskolf eerst in tweeën snijdt en daarna over de lengte in vieren. Is het te lastig? Een hele maiskolf met een grote satéprikker erin met dezelfde marinade is ook mogelijk. Zorg dan dat je de marinade echt overal tussen de maiskorrels propt.

Trend: corn ribs (spareribs van maiskolven) uit de airfryer

Corn ribs
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Corn ribs met spicy avocadomayo

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de maiskolven zoals hierboven beschreven. Leg ze op een stuk bakpapier op een bakblik netjes uit elkaar.

Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar heen. Verdeel deze – eventueel met een kwastje – goed over de maisribbetjes. Zorg dat de marinade goed tussen de maiskorrels inzit, dat geeft extra veel smaak. Zet in de oven voor 25 à 30 minuten. Verhoog de laatste 10 minuten de stand van de oven naar 200 graden om extra krokante randjes te krijgen.

Meng voor de mayo de ingrediënten door elkaar en serveer bij de cornribs. Verdeel de koriander en limoen over de ribs.

Tip!

Wil je gebogen corn ribs, maak ze dan klaar in de airfryer of laat ze nog iets langer in de oven, dan trekken ze langzaam krom.

Oh, en maak jij één van onze recepten klaar? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.