Redactie
Redactie Inspiratie 3 feb 2013

Tips & tricks om veganistisch en superlekker te eten

Veganistisch eten, wat is dat nou precies? En is dat wel lekker? We merken dat er veel onduidelijkheden en vooral onwaarheden rondom een veganistisch dieet bestaan. Culy geeft antwoord op al je vragen, inclusief tips en de lekkersteĀ veganĀ recepten.

Wat is het precies?

Een veganistisch dieet houdt in dat je alleen maar producten eet en drinkt die gemaakt zijn van niet-dierlijke producten.

Het komt er dus op neer dat je geen vlees, vis, zuivel en eieren eet of drinkt.

Is dat niet saai?

Je kan het zo saai maar vooral ook zo spannend en lekker maken als je wilt. Ga op zoek naar leuke receptjes en zorg dat je goed varieert, kijk daarnaast op verschillende fora en wissel tips enĀ ideeĆ«nĀ uit met je vrienden en familie.

Tot slot: kijk op Culy voor de lekkerste vegan recepten, dan kan je zeker niet de mist ingaan!

Tips & Tricks

Bij elk dieet of levensstijl zijn er altijd een paar trucjes die elk gerecht lekkerder maken, of het koken in ieder geval een stuk makkelijker.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je sojamelk, cashewnootjes (gemalen geven ze sauzen enĀ spreadĀ een heerlijke romige smaak), tofu, panko broodkruim (geroosterd lekker knapperig) en misopasta in huis hebt.

Zin in een (gezonde) snack? Probeer dan een handje geroosterde amandelen, pistache nootjes, gedroogde abrikozen, een mueslireep, pindakaas op toast, popcorn, vers fruit of worteltjes met hummus.

Op zoek naar vegan vervangers bij het bakken? Klik dan hier.

Wat eten we?

Culy plaatst regelmatig de lekkerste veganistische recepten, variĆ«rend vanĀ veganĀ burgers tot cupcakes. Onze favorieten zijn de volgende:

Heerlijk krokante tempeh

Vegan bladerdeegtaartje met paddestoelenmix

Vegan taartje
Pesto met waterkers en walnoten

Bron: Flickr
Banana pancakes

Courgettepasta met spicy mangosaus

Raw & vegan rijst met hummus

Vegan chocolade ijs

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Tips & tricks om veganistisch en superlekker te eten
Sluiten