Redactie
Redactie Inspiratie 9 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je lekkere én krokante tempeh

Tempeh, gemaakt van gefermenteerde sojabonen, heeft van zichzelf niet zoveel smaak. Maar als je het goed marineert en lekker krokant bakt, is het echt een verwennerij. Wij vertellen je hoe je dat doet!

Stap 1: marineren

Snijd het blok tempeh in plakjes, liefst niet té dik. Je kunt ze langwerpig laten, maar er ook driehoekjes van snijden.

Maak in een plastic bakje (bijvoorbeeld een voorraaddoos) een marinade van zoete ketjap, sojasaus, vissaus en olie, bijvoorbeeld een mix van sesamolie en olijfolie. Ook limoensap (voor de frisheid) en chilipeper of chilisaus (voor wat pit) zijn lekker om erbij te doen.

Speel met de verhoudingen; van vissaus en sesamolie wil je niet teveel gebruiken. Met de ketjap kun je juist weer wat scheutiger zijn, dat maakt de tempeh lekker zoet én de suikers karamelliseren mooi in de pan.

Doe de plakjes tempeh in de marinade en zet in de koelkast, liefst 30 minuten tot een uur.

Stap 2: krokant bakken

Verhit in een wok of grote hapjespan wat (plantaardige) olie en laat lekker heet worden. Draai dan het vuur naar medium en leg de plakjes tempeh in de pan. Bak in een paar minuten per kant lekker krokant en goudbruin.

Bron: Flickr

Stap 3: serveren

Lekker om deze krokante tempeh te serveren met noedels of rijst en gestoofde of gewokte groenten, zoals paksoi of Chinese kool.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.