Redactie
Redactie Diner 10 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Vegan pesto met waterkers en walnoten

Klassieke pesto is heerlijk, maar een variant is ook zo slecht nog niet. Zo vonden we op Buzzfeed een heerlijk recept met maar vijf ingrediënten, waaronder walnoten. 

In het originele recept worden erwtenkiemen gebruikt, maar omdat deze niet altijd en overal te vinden zijn pasten we dit aan door het te vervangen door waterkers.

Bron: Flickr

Doe de walnoten samen met de knoflook in een keukenmachine en laat deze draaien totdat alles fijn gemalen is. Voeg vervolgens de waterkers en munt toe, en maal dit ook kort mee. Breng vervolgens op smaak met zout en peper, en laat de machine opnieuw draaien. Giet hier langzaamaan de olijfolie bij. Et voilá! Een heerlijke vegan pesto.

Deze pesto smaakt goed bij verschillende gerechten zoals bijvoorbeeld op toast met avocado en gepocheerde eitjes of samen met yoghurt als dip voor je crudités. Of wat dacht je van pasta pesto, maar dan anders? 

Ga je de pesto niet gelijk gebruiken? Dan kun je het in een potje bewaren met een laagje olijfolie overheen. Zo blijft het nog minstens een week goed.

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.