Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 12 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Meer weten van wijn? WijnSpijs Academy lanceert een online wijncursus

Veel mensen willen meer weten over wijn, blijkt uit de ruim 1000 voorinschrijvingen voor de online WijnSpijs Academy. Met deze nieuwe online wijncursus kun je je wijnkennis bijspijkeren. Daarmee wordt het straks stukken makkelijker om een wijn uit te kiezen in een restaurant of de supermarkt.

Meer weten van wijn

De helft van de Nederlandse wijndrinkers weet niets van wijn. Laat dat even op je inwerken. We drinken het, we vinden het lekker en we kopen wat flesjes. Maar eigenlijk leunen we daarbij vooral op de kennis van de experts: de wijnhandelaren en de sommeliers. Niks mis mee, maar: in het land der wijnen voelen we ons soms behoorlijk blind.

Volgens wijnkenner Harold Hamersma drinken we in Nederland “betere en duurdere wijn maar blijft de kennis achter.” We drinken graag wijn, we zijn bereid om daar wat aan uit te geven, maar op basis van eigen kennis een wijn uitkiezen: dat vinden we lastig.

WijnSpijs Academy online wijncursus
Bron: WijnSpijs

Online wijncursus

Terwijl het hartstikke leuk is om meer kennis van wijn te hebben. Om niet te verschieten bij een blik op de wijnkaart in een restaurant. Of om zelf een lekkere wijn uit te kunnen zoeken voor bij dat etentje. Wat heet: het lijkt ons al pure rijkdom als we kunnen vertellen wat onze persoonlijke wijnsmaak eigenlijk is.

Dé oplossing – zeker in een tijd waarin we meer thuis zijn dan ooit: de nieuwe online wijncursus die WijnSpijs Academy nu lanceert. Rob Lagendijk – senior business developer bij WijnSpijs zegt daarover: “Wij gaan Nederland helpen hun smaak te ontdekken waardoor men makkelijker een wijn kan kiezen in supermarkt en restaurant.”

Niet stoffig

Hoe werkt het? Je krijgt 6 benchmark wijnen van topkwaliteit thuisgestuurd en onder andere toegang tot 20 exclusieve video’s waarin wijnexpert Laura je door de theorie loodst. Daarmee kun je de cursus op elk gewenst moment volgen. Er zijn 4 tussentijdse toetsen en een examen met certificaat.

De WijnSpijs Academy belooft bovendien “geen stoffige theorie, maar een praktische techniek die je helpt bij het proeven en kiezen van wijn.” Dat klinkt niet alleen als een verádeming, maar ook als een toffe nieuwe hobby.

Meer weten? Kijk op de website van WijnSpijs Academy voor meer informatie en om je aan te melden. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.