Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 24 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Wow: SUSHISAMBA serveert kleurrijke sushi voor Gaypride

Op 28 juli gaat Gaypride weer van start en wordt Amsterdam in regenboogkleuren gehuld. Ook bij restaurant SUSHISAMBA in Amsterdam kun je de regenboog verwachten: op je bord. De populaire sushiketen uit Amerika stelde namelijk vier bijzondere specials samen die je hier alleen kunt eten tijdens Gaypride. Denk aan sushirozen en sushi met knettersuiker…

SUSHISAMBA werkte daarvoor samen met modetijdschriften ELLE, GLAMOUR, L’HOMO. en VOGUE. Ze bedachten vier creaties, waarvan het water ons nu al in de mond loopt.

Sushisamba gaypride

SUSHISAMBA x GAYPRIDE

Zo zijn er sushirolls met tonijn, zalm, yellowtail, paarse en zoete aardappel, aji leche de tigre, chimichurri, citroengras en lotuswortel. Letterlijk een hele mond vol. Maar ook de ‘Pink & Proud’ met aardbeien knetter, tonijn en bietenvinaigrette is een beauty.

Of wat dacht je van de ‘French Kiss’ met gestoofde wagyu-beeftong, furikake rijst, aji amarillo (gele chilipeper uit Latijns-Amerika) en ikura (rode zalmkaviaar)?

Sushi met knettersuiker

Sushirozen en knettersuiker

Maar de meest glamoreuze sushi is toch wel La Vie en Rose: sushirolletjes in de vorm van rozen, gemaakt met kanpachi (grote geelstaart, een vissenssoort), yuzu, oshinko (ingemaakte radijs), sesam sojapapier en 24K (eetbaar) goud.

De specials zijn verkrijgbaar van 30 juli tot 5 augustus bij SUSHISAMBA aan het Max Eeuwenplein 64 in Amsterdam. Een gedeelte van de opbrengst van elk gerecht komt ten goede aan Pride Amsterdam. 

SUSHISAMBA x GAYPRIDE
Sushirozen bij SUSHISAMBA

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.