De favo smaakmakers van Stacks’ Jesse en Kevin: ‘eten bij Stacks is de bom!’
In Smaakmakers zetten we mensen in de spotlights die hun leven laten leiden door smaak en die ons culinaire landschap kleur geven. Van lokale foodhelden tot creatieve koks: we willen weten waar ze graag eten, wat hun lievelingssaus is en wat er altijd in hun boodschappentas zit. Wij zorgen voor de vragen, zij serveren de antwoorden. Met deze keer: chefs en eigenaren van Stacks Diner en Stacks Deli: Kevin en Jesse.
Stacks Diner & Deli
Wie écht wil eten met een flinke dosis branie én vakmanschap in Amsterdam, komt al snel uit bij Kevin en Jesse. Het duo is verantwoordelijk voor het bruisende Stacks Diner en haar zusje Stacks Deli (een retro geïnspireerde delicatessenwinkel met apple cider donuts, verse softijsjes en sandwiches op zelfgebakken brood) plekken waar klassieke gerechten uit de zuidelijke Verenigde Staten worden geserveerd met een eigen twist en een flinke dosis liefde voor detail.
Kevin, geboren in Colorado en opgegroeid tussen de appelbomen en varkens van North Carolina en Virginia, stond eerder in keukens bij prominente chefs in de VS, maar koos uiteindelijk voor zijn eigen pad: een restaurant dat zijn persoonlijkheid weerspiegelt.
‘Stewed tomatoes’ van Stacks diner (uit de nieuwe Shortlist Amsterdam)
Waarom Stacks een van onze favoriete hotspots is
Stacks Diner is een Amerikaanse diner zoals je die in de VS zou vinden, maar met een Amsterdamse inslag: het interieur combineert rood-wit geblokt zeil, houten lambrisering en facetgeslepen spiegels met een lange bar die de typische booths vervangt.
Hier draait alles om plezier en smaak: gebakken eieren met knapperige randjes, varkensschnitzels in een krokant jasje, cheesy grits met Jerseykaas van Remeker, en sandwiches die je gerust op twee manieren kunt bestellen: op een buttermilk biscuit of potato bread, dagelijks vers gebakken.
Bij Culy waren we sowieso al fan van Stacks en leren we beide chefs graag nog beter kennen in een nieuwe Smaakmakers.
We zien Amerikaanse biscuits steeds meer in Nederland: wat zijn het en waar eet je ze?
Smaakmakers met Kevin en Jesse van Stacks
Vijf keukentools die we niet kunnen missen (en waarom)
Jesse: “Scherpe messen die passen bij het werk, pepermolen, zwarte stalen pannen, lepels, houten snijplank“
Kevin: “Cake toaster, universeel mes, camera, serveerlepel, gietijzeren pan”
Dit product staat altijd in onze koelkast
Jesse: “Pindakaas”
Kevin: “Dragon”
Ons favoriete seizoen
Jesse: “De late zomer”
Kevin: “Winter”
Dit kookboek inspireerde ons bij Stacks
Jesse: “Midwest Made, een geweldige verzameling klassieke Midwest gebakjes”
Kevin: “The Joy of Cooking“
Mijn favorietegerecht om bij Stacks
Jesse: “De biscuits”
Kevin: “Eiercustardtaart”
De ultieme plek om met vrienden te eten
Jesse: “Op een strand in Spanje”
Kevin: “Amber Garden”
Laatste ontdekking die we niet kunnen missen
Jesse: “Chef Press”
Kevin: “Espelette”
Ultiem drankje na werk bij Stacks Diner
Jesse: “Ik drink geen alcohol”
Kevin: “Tequila Soda”
Dit eten we nooit meer
Jesse: “Helaas kabeljauw, omdat ik er ernstig voedselvergiftiging van kreeg en de geur nu walgelijk vind”
Kevin: “Zongedroogde tomaten, omdat we een boerderij hadden en mijn moeder altijd te veel tomaten had die ze in alles stopte”
Favoriete late-night snack
Jesse: “Melatonine en een glas water”
Kevin: “Ontbijtgranen”
Zo drinken we onze koffie
Jesse: “Pikzwart”
Kevin: “Zwart”
Favoriet type pasta
Jesse: “Orecchiette in Bari”
Kevin: “Gnocchi”
Dit moet iedereen weten over onze kookstijl
Jesse: “Het is echt, clean en gewoon de bom”
Kevin: “Vet en zuurtegraad voert de boventoon”
Favoriete dip
Jesse: “Seven-layer dip”
Kevin: “Krabdips”
Ons favoriete bier
Jesse: “Gember”
Kevin: “Rothaus”
Zo eten we ons ei het liefst
Jesse: “Sunny side up”
Kevin: “Krokant”
Deze chef inspireert Stacks Diner
Jesse: “Paul Kahan, omdat hij een van mijn belangrijkste mentoren was en ik 9 jaar voor hem heb gewerkt”
Kevin: “Jesse, omdat hij een schat aan ervaring en kennis heeft en geen ego”
Favoriete vakantiebestemming
Jesse: “Barcelona, Spanje”
Kevin: “Asturias”
Ons familierecept
Kevin: “Gestoofde tomaten“
‘Stewed tomatoes’ van Stacks diner (uit de nieuwe Shortlist Amsterdam)
Onderschat product
Kevin: “Frikandel”
Als ik ziek ben eet ik…
Jesse: “Rebecca’s kippensoep”
Kevin: “Pho“
Dit staat nog op onze bucketlist
Jesse: “Asador Etxebarri in Baskenland en Arpège in Parijs”
Kevin: “Sol, Korea”
Favoriet eten als kind
Jesse: “Sloppy joes en hotdogs”
Kevin: “Alles tegen marktprijs”
Smeuïge sloppy joes om je vingers bij af te likken + 3 handige tips
Hangover cure
Jesse: “Niet drinken”
Kevin: “De dinerburger bij Stacks”
Met deze chef zouden we graag eens werken
Jesse: “Alain Passard van Arpège”
Kevin: “Francis Mallmann”
Als mensen bij Stacks Diner komen, moeten ze dit eten
Jesse: “Alles op het menu!”
Kevin: “Chicken paprika”
Onze populairste artikelen van deze week:
- De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
- Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
- Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
- Kip jambalaya (een Southern klassieker)
- Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2FMelvin-sturm-culy.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F08%2F2025_PALET_AMSTERDAM_HD_OLLY_GEARY_0143.jpg)