De favo smaakmakers van Eveline Wu: ‘Matcha met kokoswater is mijn laatste ontdekking’
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F06%2FEveline-Wu-Header.png)
In Smaakmakers zet Culy mensen die hun leven laten leiden door smaak én die letterlijk smaak geven aan ons culinaire landschap, in de spotlights. Van lokale foodhelden tot culinaire creatievelingen: wij willen van ze weten waar ze graag eten, wat hun lievelingssaus is en wat er altijd in hun boodschappenmandje gaat. Wij zorgen voor het vragenvuur, zij serveren de antwoorden. Deze keer: chef, ondernemer en smaakmaker Eveline Wu.
Eveline Wu is een vaste kracht in de Nederlandse horecawereld. Met meerdere succesvolle restaurants, waaronder het bekroonde MOOD in Eindhoven, laat ze al jaren zien dat de Aziatische keuken veel meer is dan sushi of wok.
Zelf is ze net zo veelzijdig: als ze niet in een van haar zaken staat, zie je haar op 24Kitchen of kom je haar misschien wel tegen op je eigen boekenplank met haar kookboek. We vroegen Eveline naar haar favoriete smaakmakers.
Smaakmakers: Eveline Wu
Meest gebruikte keukentool
“Mijn Japanse hakmes.”
Favoriete groentesoort
“Chinese aubergine. Uit eigen tuin.”
Beste kookles
“Het vouwen van dumplings. Mijn vader leerde het me en ik doe het nog steeds zo.”
Voor vrienden
“Maak ik het liefst een berg sushi en sashimi.”
Lievelingsgerecht uit Shanghai
Dessert waar je Evelien Wu voor kunt wakker maken
“Chocoladesoufflé.”
Ontdekkingstocht met Eveline Wu
Culinaire bucketlist
“Een 24-gangen Wagyu beef-menu eten in Japan.”
Zo herken je écht wagyu vlees (+ meer interessante weetjes!)
Laatste ontdekking
“Matcha met kokoswater. Ongelofelijk lekker.”
Onder de indruk van
“Japan.”
Eetmotto
“Samen eten is het allergezelligste moment van de dag.”
Altijd in huis
“Sojasaus.”
De favorieten van Eveline Wu
Kookboek
“Jamie Oliver – Samen Eten.”
Pubertijd
“Ik at tijdens mijn pubertijd altijd candy appels.”
Na een drukke dag
“Drink ik een cappuccino.”
Rijst
“Eet ik het liefst in de vorm van kleefrijst met mango en kokosmelk. Ik at het ooit voor de eerste keer in Thailand. Elke keer als ik het nu eet, denk ik terug aan die tropische, zonnige vakantie in Thailand.”
Romantische avond
“Is perfect wanneer ik thuis ben en mijn man voor me kookt.”
Mayonaisemerk
“Kewpie.”
Eten en ontdekkingen
Eet ik niet
“Bittermeloen of sopropo.”
Laatste Toko-ontdekking
“De Binggrae Melona Meloen-ijsreep. Een Zuid-Koreaanse ijspop met de smaak van meloen.”
Op vakantie
“Gaat er gedroogde mango mee voor onderweg.”
In de snackbar
“Bestel ik altijd een frikandel speciaal.”
Pastasoort
“Spaghetti, lekker klassiek!”
Beste maaltijd ooit
“At ik in Miami: een hele King krab!”
Sushi
“Lobster roll.”
Het ideale ontbijt van Eveline Wu
“Yoghurt met frambozen en walnoten.”
Losse klodders
Ziek, zwak en misselijk
“Dan eet ik kippensoep.”
Saus
“Klassieke romige pepersaus.”
Voorbeeld
“Jamie Oliver, ik vind het leuk om te zien dat hij veel met Aziatische kruiden kookt.”
Culinaire bestemming
“Japan!”
Overrated
“Vodka.”
Op het menu van Eveline Wu staat vanavond
“Pho, Vietnamese noedelsoep.”
> Het boek ‘Simply Asian van Eveline Wu is te koop vanaf € 20,00
Meer interviews:
- De favo smaakmakers van Nana van Connecting Flavors: “F*ck de hype, ga voor authenticiteit!”
- Palestijnse chef Sami Tamimi: “Mijn moeders karnemelkfattoush is het ultieme familierecept”
- London Loy: “Prince koekjes – die met die witte ster – vind ik voor eeuwig lekker”