Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Willen we: dit nieuwe servies ontworpen door Ottolenghi

Bij Culy houden we een beetje boel van Ottolenghi. Zo erg dat we zelfs een hele week rondom hem organiseerden en maar wat graag over zijn culinaire kunsten schrijven. Van interviews, zijn boeken, restaurants tot recepten, we’ve got you covered. Nu heeft hij ook een nieuwe servieslijn, en oh wat is het mooi. Het nieuwe doel in ons leven is gerechten eten uit een boek van Ottolenghi òp het servies van Ottolenghi. Perfectie!

Ottolenghi servies: FEAST-collectie

Wie Ottolenghi een beetje kent, weet dat groenten altijd een hoofdrol spelen. Daarnaast maakt hij vaak gerechten waarmee je de tafel wilt volproppen omdat je gezellig met vrienden en familie een hapje eet en verhalen uitwisselt.

Deze FEAST-collectie past daar perfect bij. Het kleurrijke servies met prachtige (groenten)prints bestaat maar liefst uit bijna 100 stuks. Dat past nooit in mijn kast, horen we je denken, maar gelukkig kun je alles per stuk bestellen, zodat je een samenstelling kunt maken die perfect bij jou past.

Naast de uitbundigheid van de collectie, is er een warm palet aan kleuren en is een typisch kenmerk van de FEAST-collectie de zwierige, O-vormige penseelstreek. Ook zijn er bijzondere groenten-tekeningen, zoals artisjok, broccoli en paprika. Als laatste is er een aantal tekeningen van kleurrijke, vriendelijke gezichten. Het past allemaal exact in de stijl van de chefkok.

Ottolenghi servies
Bron: Serax

Ottolenghi X Bisignano X Serax

Voor dit project sloeg de bekende chef de handen in elkaar met Italiaanse kunstenaar Ivo Bisignano en Serax: “Ivo is een goede vriend en een soulmate om al mijn ideeën creatief vorm te geven”, vertelt Yotam Ottolenghi. “Ongeacht het medium waarmee hij werkt, is zijn kunst eerlijk, expressief, opvallend, vrolijk en kleurrijk. Kenmerken die we ook in onze gerechten proberen te stoppen.”

Ottolenghi: “We hebben geprobeerd om het Ottolenghi-verhaal met voorwerpen te vertellen. Het is een verhaal van de spanning tussen het aardse en het verhevene, tussen passie en verfijning, traditie en vernieuwing.”

De FEAST-collectie van Ottolenghi is nu online te bekijken en bestellen in verschillende prijscategorieën.

Ottolenghi servies
Bron: Serax

Heb je hier trek van gekregen? Heerlijke Ottolenghi-recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.