Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 31 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Rosie’s in Amsterdam verandert vanaf vandaag in een Surinaamse pop-up

Rosie’s ken je als dat keileuke restaurantje aan de Rozengracht in Amsterdam. Dé plek voor mooie, simpele gerechten, geserveerd in een warme, persoonlijke sfeer. Van 31 oktober t/m 2 december kookt Rosie’s elke dag Surinaams. Het restaurant verandert dan in Warung Rosie’s: een Surinaamse pop-up.

Warung Rosie’s

Een maand lang gaat Rosie’s Amsterdam op de Surinaamse toer en doopt het restaurant zichzelf tot Warung Rosie’s. Daarmee wordt vaak een klein eethuisje in Indonesië, Maleisië of Suriname aangeduid.

Wat kun je verwachten, qua Surinaamse wijnen en spijzen? Saoto soep bijvoorbeeld. Maar ook andere Surinaamse gerechten als pasteitjes, bakabana, samosa’s en sateh. Allemaal geflankeerd door rum-cocktails, Surinaams gemberbier en wijn.

Warung Rosie's van Rosie's Amsterdam
Bron: Rosie’s Amsterdam Rosie's Amsterdam

Softijs met Surinaams bier

En Rosie’s zou Rosie’s niet zijn als ze je maaltijd bij Warung Rosie’s niet zouden beëindigen met hun befaamde huisgemaakte softijs. Die serveren ze voor de gelegenheid in de smaak parbo salted caramel. For your information: parbo is Surinaams bier, dus tel uit je winst…

Vanwaar trouwens dat uitstapje naar Suriname? Eigenaresse Rachel-Ann Moestadja is van Javaans-Surinaamse afkomst. Zij leerde de andere mede-eigenaar van Rosie’s – de Britse Tom Barrett kennen in de keuken van Bridges. Samen begonnen ze restaurant Rosie’s vorig jaar juni. Daar sijpelden de Surinaamse invloeden af en toe al voorzichtig door, in bijvoorbeeld het Surinaamse pasteitje op de menukaart. Maar bij Warung Rosie’s gaan ze all-out.

Warung Rosie’s is van woensdag t/m zondag geopend vanaf 12:00 tot 22:00 uur. Walk-ins only… 

Zelf een warung beginnen? Check deze Surinaamse recepten:

#gingabiri #warungrosies #withrum

19 Likes, 0 Comments – Rosie’s Amsterdam (@rosiesamsterdam) on Instagram: “#gingabiri #warungrosies #withrum”

testing! #saltedcaramel #softserve this is pure crack

124 Likes, 10 Comments – Rosie’s Amsterdam (@rosiesamsterdam) on Instagram: “testing! #saltedcaramel #softserve this is pure crack”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.