Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 28 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo maakt Rihanna haar mac ‘n cheese

Wie had gedacht dat Rihanna naast popzangeres en modeontwerpster ook doorwinterd foodie is? Wij in ieder geval niet. Toch zou het zo maar eens kunnen dat ze binnenkort haar eigen kookboek uitgeeft. Tenminste: als we de geruchten mogen geloven. De laatste jaren heeft de zangeres immers steeds meer van haar recepten gedeeld, zoals deze mac ‘n cheese. Of in haar woorden: mac ‘n Rih’s.

Uit haar recepten blijkt een duidelijke voorkeur voor Caraïbisch comfort food. Met roots in Barbados hoeft het je niet te verbazen dat gerechten als shepherd’s pie, chicken carbonara en kip met rijst tot haar absolute favorieten behoren. In die categorie valt ook haar familierecept voor mac ‘n cheese. En als een recept al generaties wordt doorgegeven in dezelfde familie, dan moet het wel goed zijn.

Alles over johnny cakes: goddelijke gefrituurde broodjes

Zo maak je Rihanna’s mac ‘n cheese

Daarom zijn we behoorlijk benieuwd naar mac ‘n Rih’s, al is het maar omdat er zoveel verschillende varianten op het gerecht bestaan. En stiekem gewoon ook omdat het Rihanna is, daar zullen we niet over liegen…

Wat staat er op de ingrediëntenlijst?

  • 450 gram macaroni (de kleine boogjes)
  • Zout
  • 1 medium witte ui
  • 1 rode paprika, julienne gesneden
  • 6 stengels lente-ui
  • 65 gram mosterd
  • 60 gram ketchup
  • 1 1/2 eetlepel hot sauce op basis van de scotch bonnet peper
  • 900 gram Colby-Jack kaas (of Cheddar), geraspt
  • 237 ml water

Hopla, zo maak je ‘m:

Schil en rasp (!) de witte ui. Snijd dunne reepjes van de rode paprika. Spoel de lente-ui schoon en snijd in dunne ringetjes. Kook de pasta in gezouten pastawater, volg de kooktijd op de verpakking. Giet af, maar bewaar een klein beetje van het pastawater. De pasta bewaar je in de pan waarin je de pasta hebt gekookt. Het pastawater zet je even apart.

Voeg de witte ui, paprika en de lente-ui toe aan de pan. Verwarm op een laag vuurtje en roer goed.

Voeg er de ketchup, mosterd en hot sauce aan toe en roer door elkaar. Voeg tot slot de kaas en het achtergehouden pastawater toe. Roer een laatste keer en voilà: je pasta alla Rihanna is klaar.

Hoe smaakt Rihanna’s mac ‘n cheese?

Anders dan bij klassieke mac ‘n cheese gerechten, gaat Rihanna’s versie niet in de oven. Een knapperig kaaskorstje zul je dus niet zien, maar aan smeuïge, gesmolten kaas geen gebrek.

Daarnaast zijn vooral ook het gebruik van mosterd en ketchup opvallend. De mosterd geeft de mac ‘n cheese een bepaalde scherpte waarvan je moet houden, al brengt het zoete van de ketchup dat weliswaar een beetje in balans.

Zouden wij dit snel op tafel zetten? In alle eerlijkheid neigen we zelf meer naar onze mac ‘n cheese met boerenkool of deze mac ‘n cheese caprese. Maar wij zijn dan ook niet zo cool als Rihanna…

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.