Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Scoor een pita sabich bij het nieuwe Shouq in Zeist

Streetfood uit het Midden-Oosten? Ja graag. Het pas geopende restaurant Shouq in Zeist serveert alle klassiekers – en meer – en kookt ook nog ‘s vegetarisch én bijna volledig plantaardig. Kleurrijk, smaakvol en – we zeggen ‘t maar gewoon nog een keer – pita sabich.

Restaurant Shouq

We kunnen er geen genoeg van krijgen: de keuken uit het Midden-Oosten. De smaken zijn rijk en kruidig, de kleuren bont en vrolijk en de structuren verslavend lekker. En dat is precies wat we op de menukaart van restaurant Shouq in Zeist terugvinden. Bonuspunten: de gehele kaart is vegetarisch én voor het grootste deel plantaardig.

Mezzes, hummus en pita’s

Wat we verder op de kaart zien bevalt: vers gebakken pita’s uit de steenoven, gevuld met huisgemaakte falafel, hummus of eentje met sabich dus. Die ene onweerstaanbare ja, met gefrituurde aubergine, waar we eerder al een lofzang over schreven.

Maar de pita’s nemen slechts een klein deel van de menukaart in. Want mezzes zijn er ook uiteraard: van een klassieke smeuïge baba ganoush en pita chips met tahina dip tot matboucha: een spread van tomaten, gegrilde pepers en paprika.

Hummusdrang? Ook die zijn er in verschillende varianten: naast de klassieke variant kun je ook kiezen voor een paddenstoelen- of bloemkooltopping.

Chef’s choice

Compleet uitpakken? Ga dan voor de Chef’s choice: een selectie van verschillende gerechten en salade voor 15 euro per persoon. Vinden we een sympathiek bedrag. Nog een kleine shout out naar de interessante dips die we zien, zoals amba van verse en gedroogde mango of zchug: een pittige variant met pepers, koriander en peterselie.

Kortom: genoeg te mixen en matchen bij restaurant Shouq.

Het adres van Shouq in Zeist

Je vindt Shouq aan de Slotlaan 216 in Zeist.

Check de openingstijden en meer informatie op de website.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.