Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 11 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Ravioles du Dauphiné: deze Franse ravioli zijn comfort food 2.0

De persoon die ooit heeft bedacht om pasta te vullen, verdient wat ons betreft een standbeeld. Van ravioli kunnen we simpelweg geen genoeg krijgen. Waar we daarbij vooral aan de Italiaanse keuken denken, kunnen de Fransen er ook wat van. Want meer comfort food dan ravioles du Dauphiné, ga je het niet krijgen

Heb je het eenmaal geprobeerd, dan wil je niets anders meer.

Ravioles du Dauphiné: deze Franse ravioli is comfort food 2.0

Dacht je dat het niet lekkerder kon dan verse Italiaanse ravioli gevuld met ricotta en spinazie, dan staat je wat te wachten. De Fransen besloten werkelijk alles te combineren waar je hart sneller van gaat kloppen – en oké, waar je aderen op termijn van dichtslibben – in de vorm van fluweelzachte gevulde deegkussentjes.

Afkomst

Het gevulde goud wordt – geheel logischerwijs -officieel erkend: het heeft een beschermde status in de vorm van een Label Rouge en komt dan ook uit de regio Dauphiné. Het gerecht is ook wel bekend als ravioles van de Romanen en worden geproduceerd in Romans-sur-Isère.

Ingrediënten

Door naar wat echt telt: want wat typeert nou een echte raviole du Dauphiné? Allereerst de rechthoekige deegkussentjes gemaakt van fijn tarwemeel, eieren en water. De kussentjes zijn gevuld met een mix van crème fraîche of hüttenkäse, Comté of Emmentaler, boter en peterselie. Ravioles du Dauphiné worden geserveerd met boter en kaas, maar kan ook gefrituurd worden en begeleid door truffel, vlees of vis.

Bereiding

Omdat de deegkussentjes zo verfijnd en klein zijn, kook je ze maar 1(!) minuut. De ravioles worden vaak verkocht in ‘plakken’ van 48 stuks, een goed excuus om schaamteloos een tweede bordje op te scheppen, lijkt ons. Je vindt ze zeker niet bij elke supermarkt, maar bij een Franse speciaalzaak maak je een grotere kans.

Meer Franse specialiteiten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.