Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 18 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Queso fundido: Mexicaanse gesmolten kaas met spicy chorizo

Queso fundido is een onweerstaanbaar lekker Mexicaans gerecht. Het bestaat uit gesmolten kaas, die over een berg spicy chorizo, jalapeno en koriander heen gaat. Olé!

Gesmolten kaas

Queso fundido betekent letterlijk: gesmolten kaas. Het wordt in Mexico vaak gegeten als voorgerecht en in de traditionele versie wordt de kaas zelfs geflambeerd met drank, bijvoorbeeld met bier of tequila.

Het gerecht wordt geserveerd in een gietijzeren pan of een hittebestendig schaaltje.

Wat gaat er allemaal in?

Je kunt queso fundido laagje voor laagje opbouwen in een pan. Zo wordt er vaak spicy Mexicaanse worst als chorizo aan toegevoegd, hete pepers, maar ook groenten als paprika, uien en bosui.

Het gerechtje wordt afgemaakt met wat limoen of tomatensalsa on top. Daarna kun je het lekker opscheppen met tortillachips of juist op een tortilla smeren. Biertje erbij, iets leuks op televisie en je avond kan niet meer stuk.

Zelf queso fundido maken

De Amerikaanse Chef Sean Brock – die je vast wel kent uit het tweede seizoen van Mind of a Chef – serveert in zijn restaurant een fantastische versie van queso fundido. Hij gebruikt poblano peper, maar je kunt ook jalapeno of andere verse pepers gebruiken.

Wat de kaas betreft: gebruik een soort die makkelijk smelt, zoals Gruyère, Comté, Cheddar of Fontina. Serveer meteen met wat tortilla’s of tortillachips.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.