Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 29 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Wow: deze pompoen-gnocchi van TikTok moet je zien!

Gnocchi, die o-zo zachte deegkussentjes: bij Culy zij we er dol op. We hebben al een rijke verzameling aan recepten met gnocchi. Maar omdat we echte foodies zijn, houden we altijd onze ogen open voor nieuw manieren waarop gnocchi kunnen bereiden. Op TikTok kwamen wij hele bijzondere (en vooral bijzonder gevormde) pompoen-gnocchi tegen. Die wil je maken!

Het klinkt niet alleen lekker, maar deze pompoen-gnocchi zien er ook ontzettend leuk uit. Dit ga je zéker vaker op bij ons op tafel zien tijdens de herfst.

TikTok

We moesten er wat aan wennen, maar onderhand kunnen we TikTok zeker waarderen. Zo bracht TikTok ons vorig jaar de virale gebakken feta pasta en zullen wij nooit meer een saai broodplankje hebben dankzij de boterkoning van TikTok.

Met het begin van het nieuwe seizoen maakten wij ons klaar voor de komst van de nieuwste food trends op het sociale medium. En in de eerst week is het meteen raak: we hebben weer iets gevonden dat jij zeker wil uitproberen.

Pompoen-gnocchi

Wat is de herfst zonder pompoen? Nou, niks! Zodra we de eerste gele blaadjes van de boom zien vallen, halen we pompoenen in huis. En natuurlijk is gnocchi met pompoen een combinatie die wij nooit overslaan. Helemaal omver geblazen zijn we door dit recept voor gnocchi in de vorm van mini pompoentjes, gevuld met pompoenpuree.

Benieuwd naar hoe dat eruitziet? Snappen we. Hieronder zie je de video van content creator FoodwithLiz waarin ze laat zien hoe ze haar populaire pompoen-gnocchi maakt.

@foodwithliz

pumpkin gnocchi with vegan brown butter parmesan sauce, fried sage, toasted pine nuts 🧡 the ultimate fall meal #pumpkinseason #hellofall #fallrecipes #easyrecipe

♬ Into the Unknown (feat. Jack Jones) – Over the Garden Wall & The Blasting Company

Thuis aan de slag!

Hoe maak je nou zelf van die leuke pompoenvormige gnocchi? Je kneedt eerst een zacht deeg van aardappel, bloem en pompoenpuree. Dat deeg verdeel je vervolgens in kleine balletjes. Van deze balletjes maak je kleine pompoentjes door een tandenstokertje drie keer horizontaal in het deeg te drukken. Om het af te maken, gebruik je voor de stengel van de pompoen een naald van een takje rozemarijn dat je in het midden steekt.

Liz raadt aan om de gnocchi eerst één tot twee uur te laten opstijven in de vriezer, zodat ze beter hun vorm behouden. Daarna worden ze voor vijf minuten gekookt in gezouten water. Ook raadt Liz aan om de gnocchi kort te bakken in de pan nadat je ze hebt gekookt. Hierdoor krijgen de gnocchi een lekkere crispy onderkant. Helemaal lekker met een saus op basis van bruine boter.

Je serveert de pompoen-gnocchi met die saus, geroosterde pijnboompitten en gebakken salie blaadjes. Loopt het water al in de mond? Maken!

Meer food trends:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.