Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 7 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze tools gebruiken professionele chefs voor het beste resultaat in de keuken

Dat professionele chefs geen tijd te verliezen hebben in de keuken, staat buiten kijf. Daarvoor gebruiken ze natuurlijk de beste keukentools, die het koken vlot en efficiënt laten verlopen. Benieuwd welke tools chefs zoal in hun keukenla hebben liggen? Kijk maar even mee (en vul die verlanglijst maar vast aan).

Keukentools voor (professionele) chefs

1. Microplane rasp

Of het nu gaat om het raspen van je favoriete kaas, het zacht maken van boter of het gebruiken van gember. Een rasp is onmisbaar in ieders keuken, en als er één merk de sterren van de hemel raspt, is het Microplane wel.

Microplane rasp
Bron: Bol.com

Microplane 46020 Premium Rasp zester kost € 21,95,- en is online te koop. 

2. Mandoline

Of je nu snel groenten wil raspen, zoete aardappelschijfjes wil maken of kool wilt fijnsnijden voor je homemade portie kimchi: met een goeie mandoline zijn al deze klusjes zo gepiept. Chefs zweren bij de mandoline van Benriner (en terecht), al geldt bij deze tool wel: oppassen voor je vingers!

Benriner mandoline als voorbeeld van keukentools van chefs
Bron: bol.com

Een mandoline van Benriner kost € 72,- en is online te koop. 

3. Goed koksmes

Een kok zonder vlijmscherp koksmes is al even triest als Bert zonder Ernie of Bassie zonder Adriaan. Een onmogelijke combinatie dus. Een goed koksmes is misschien een beetje duurder, maar het is de investering meer dan waard, ook voor de hobbykoks onder ons.

koksmes van Global
Bron: bol.com

Een koksmes van Global kost € 103,50,- en is online te koop.

4. Slijpsteen voor je messen

En bij een goed koksmes hoort… een messenslijper. Niets is immers frustrerender dan een stomp mes. Met een goede messenslijper hou je je messen vlijmscherp en in goede staat. Professionele chefs raden een slijpsteen aan, bijvoorbeeld die van Bergkvist.

slijpsteen Bergkvist als voorbeeld van professionele keukentools
Bron: bol.com

Een slijpsteen van Bergkvist kost € 55,86,- en is online te koop. 

5. Bench scraper

Een bench scraper (of deegschraper) is één van de persoonlijke favoriete tools van Culy’s Nancy. Niet alleen schraap je er makkelijk deeg mee uit de deegkom, het is ook de ideale tool om vers gehakte kruiden of gehakte nootjes makkelijk mee op te pakken.

Bench scraper
Bron: Amazon

Een bench scraper kost € 8,32,- en is online te koop. 

Meer voor op je verlanglijst

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.