Tessa Ham
Tessa Ham Inspiratie 24 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

3 food series om te bingewatchen tijdens de kerstvakantie

Wat doe je in de kerstvakantie naast heerlijk eten? Juist ja, programma’s over eten kijken natuurlijk. Move over, Home Alone en Love Actually. Deze food series zijn nog veel leuker dan de kerstfilms die je al miljoenen keren hebt gezien.

Als foodie word je heel blij van De Nieuwe Garde, The Final Table en Salt Fat Acid.

De Nieuwe Garde (Videoland)

Koken op topniveau betekent dat je dingen moet opofferen. Dat laat De Nieuwe Garde op Videoland duidelijk zien. In deze Nederlandse food serie volgen we het leven van acht jonge, succesvolle chefkoks. Dat lees je goed: het leven. De Nieuwe Garde draait niet alleen om de passie van de koks, maar ook de relaties en het gezin – waar vaak niet veel tijd voor is.

Valt het runnen van een sterrenrestaurant te combineren met een gezinsuitbreiding? Hoe moet je omgaan met de constante druk om te presteren? We zien hoe de toptalenten zich naar de top ploeteren.

De Nieuwe Garde: een nieuw tv-programma over koken op topniveau

The Final Table (Netflix)

We waarschuwen alvast: als je The Final Table eenmaal kijkt, ben je verknocht en kom je je huis niet meer uit. Maar ja, dat is met het koude weer ook helemaal niet zo erg. In deze food serie strijden getalenteerde chefs in teams om een jury van culinaire helden te imponeren. Elke aflevering bezoekt The Final Table een ander land en maken de chefs een beroemd gerecht van dat land.

Het is fijn om eens naar een talentenjacht te kijken waar iedereen enorm respect voor elkaar heeft. Heel gek is dat ook niet, want de chefs hebben allemaal een eigen restaurant en sommigen hebben zelfs Michelin-sterren op hun naam. Neem daarbij de geweldige manier waarop deze serie wordt gefilmd en The Final Table is spannender dan de meeste actiefilms. Oké, voor ons foodies dan. In The Final Table worden gerechten gemaakt die zo in een museum tentoon gesteld kunnen worden. Kortom: kijken dus!

Dit ga je vanavond kijken op Netflix: The Final Table

Salt Fat Acid Heat (Netflix)

De naam Samin Nosrat komt je misschien wel bekend voor. Afgelopen jaar verscheen haar eigen kookboek met de (in het Nederlands vertaalde) titel Zout Vet Zuur Hitte. Het idee achter haar kookboek is simpel, maar geniaal: je kunt elk gerecht lekker bereiden als je het gebruik van de elementen zout, zuur, vet en hitte beheerst.

De food serie Salt Fat Acid Heat is niet alleen een documentaire, maar ook een reisprogramma én een kookprogramma. Nosrat reist hier namelijk de wereld over om te laten zien dat de vier elementen een gerecht kunnen maken of breken. Het draait hier niet om prachtige beelden van de passie van chefs, je leert hier echt de essentie van koken begrijpen.

Dit is waarom je Salt Fat Acid Heat moet kijken op Netflix

Je krijgt gegarandeerd honger als je naar deze food series kijkt, dus met dat kerstdiner komt dat wel goed. Kijk je ze in de rest van de kerstvakantie? Dan hebben we voor jou lekkere gerechten voor een bingewatch-avond verzamelt. Deze food series al gezien? Dan hebben we hier nog acht Netflix-tips voor je.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.