Redactie
Redactie Inspiratie 28 jul 2015
Leestijd: 3 minuten

5x de allerlekkerste pantosti’s om je vingers bij af te likken (+ tips!)

Foodies zet je schrap, want we verzamelden de vijf lekkerste pantosti’s om je vingers bij af te likken. En we verklappen alvast: met deze recepten krijg je gegarandeerd de beste cheese-pull ooit!

Want we zijn het er inmiddels wel over eens dat een pantosti gewoon de lekkerste lunch is. Toch?

Give it some time

We kunnen er niet omheen: er zijn weinig dingen waar we gelukkiger van worden dan van een warme tosti met een dikke laag gesmolten kaas. Toch zit er écht verschil tussen een slechte en een goede tosti, en zijn er een aantal trucs die jouw lunch naar een nog hoger tosti-niveau gaan tillen.

Ten eerste is het belangrijk om de tosti even de tijd te geven om goed warm te worden in de pan. Overhaast dit niet en zet je fornuis dus niet te hoog, want dan eindig je met een zielige, verbrande tosti waarvan de kaas niet goed gesmolten is. En dat is zonde!

Eerste hulp bij tostiproblemen: do’s en don’ts bij het maken van tosti’s

Croque Poisson (tosti met zalm en kaas)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gebruik mayonaise

We hebben het al eens gezegd en blijven het herhalen: besmeer je pantosti voor het bakken met een laagje mayonaise. Hierdoor wordt je tosti extra krokant en zal deze ook minder snel verbranden. Win-win!

Laat je tosti ook na het bakken even kort afkoelen op een rooster. Zo voorkom je dat de onderkant nat en zompig wordt, en blijft je brood lekker knapperig.

Tijd voor tosti’s! Wij delen 5x inspiratie voor een niet-saaie tosti uit de pan

kimchi tosti
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

5x een heerlijke pantosti

1. Pantosti met Parmezaan, mozzarella en rode-uienchutney

Toegegeven, voor deze pantosti sta je misschien wat langer in de keuken. Maar dat is het echt waard. En voor de vega’s onder ons: hij is ook nog eens zonder vlees. Tijdens de lunch een grote lading gesmolten kaas met een zoete rode-uien chutney erop? Yes please!

2. Dé ultieme kaastosti uit de film Chef

We schreven al eerder over deze ultieme kaastosti die je in de film Chef voorbij ziet komen. In deze feel-goodfilm maakt sterrenchef Carl een kaastosti voor zijn zoontje en we verzekeren je: deze pantosti wil je echt proberen.

Zo maak je de ultieme kaastosti uit de film Chef

3. Vlamtosti

Dit is zo’n klassieker die niet in het lijstje mag ontbreken. We kennen de ouderwetse vlamtosti waarschijnlijk allemaal uit de voetbalkantine, maar wist je dat je ‘m net zo makkelijk zelf maakt? Pssst, en hij is als pantosti ook nog eens veel lekkerder.

4. Nacho-chili pantosti

Nachos en verse chili op een tosti? Jazeker! Dat we geen genoeg kunnen krijgen van de Mexicaanse keuken is al lang geen geheim meer. Combineer dit met onze liefde voor tosti’s en je krijgt wat ons betreft de perfecte lunch.

5. Mumbai masala pantosti

Dit is één van de meest geliefde streetfood-snacks in Mumbai. Deze vegetarische pantosti wordt gemaakt met chutney en masala, en vervolgens gebakken in de pan met een dikke laag kaas ertussen. Iets meer werk, dat geven we toe, maar geloof ons: je moet deze tosti een keer geprobeerd hebben.

Meer lunchrecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.