Redactie
Redactie Inspiratie 28 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de lekkerste combinaties met mierikswortel

Mierikswortel is een unieke scherpe smaakmaker, die goed past bij verschillende gerechten. Toch kan het zomaar zo zijn dat het potje bij jou in de kast al even niet meer is gebruikt. Zonde! Tijd om daar verandering in te brengen.

Sommige culy’s zijn misschien wat huiverig als het gaat om het gebruik van mierikswortel. De smaak is mosterdachtig scherp en je wil natuurlijk niet dat die overheerst. Met de juiste hoeveelheden en combinaties is mierikswortel wel écht lekker.

Je komt mierikswortel in verschillende vormen tegen. De meest gebruikelijk vorm is ingemaakt in een potje bij de supermarkt, maar je kan mierikswortel (de wortel van de mierik) ook in poedervorm of vers kopen. Vraag ernaar bij de groenteman.

Met rosbief

Een echte match made in heaven is rosbief met mierikswortel. Op een broodje met plakjes rosbief van de supermarkt, maar je kan natuurlijk ook zelf een hele rosbief roosteren in de oven. Lekker met een beetje mayonaise gemengd met mierikswortel. Of: serveer plakjes rosbief of entrecôte als amuse.

Met zalm

Een andere fijne combinatie is met zalm. Lekker op een toastje met gerookte zalm en kiemen, of verwerk mierikswortel in een salade met gekookte bietjes, augurk en zalm; ook een super combinatie.

Met bieten

Je kan mierikswortel gebruiken in een salade met bieten en zalm, maar in een bietensalade met garnaaltjes is het ook altijd goed. Bieten en mierikswortel zijn namelijk heerlijk samen, of probeer eens deze mieriksworteldressing voor door een salade met bietjes. Lekker voor op een broodje.

Met aardappels

De combinatie van mierikswortel met aardappels is misschien verrassend, maar het is zeker het proberen waard. Lekker in een aardappelsalade met haring of door een aardappelgratin uit de oven. Maar, een theelepeltje pit door je favoriete aardappelpuree is ook zálig!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.