Redactie
Redactie Inspiratie 4 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Onze favoriete kant-en-klaar artikelen van de toko

Ja natuurlijk, als echte culy’s maken wij het liefste alles from scratch. Je zal ons niet snel naar een kant-en-klaar product zien grijpen. Maar er is één plek waar we daarvoor toch een uitzondering maken: de toko.

Er zijn namelijk een paar dingen die ze bij de Aziatische supermarkt zo goed kunnen maken, dat we het liever daar halen dan er zelf in de keuken voor lopen te zwoegen.

Pekingeend

Om de perfecte knapperige huid te bereiken die Peking eend zo lekker maakt sta je zo twee dagen in de keuken. Leuk om een keer te proberen, maar dit kan je natuurlijk niet elke keer doen als je zin hebt in Pekingeend pannenkoekjes.

De oplossing hiervoor vind je in het vriesvak van de toko. Daar ligt namelijk gemarineerde, gefileerde Pekingeend die je alleen nog maar in de oven warm en crispy hoeft te bakken.

In het vriesvak vind je ook flensjes, die hoef je thuis alleen nog maar even te stomen. Serveer de flensjes met hoisinsaus, komkommer en bosui en je gasten zullen mega onder de indruk zijn van deze bijna kant-en-klare maaltijd.

Spekkoek

Zelf spekkoek maken is een tijdrovende klus, waarvan het resultaat wat ons betreft net zo lekker is als je variant die je bij de Indonesische toko haalt.

De verse variant vinden wij het lekkerst maar heel stiekem doen we ook wel eens de ingevroren variant in ons mandje, shhhht

Dumplings

Zelf dumplings maken doen we ook heel graag (met kant en klare dumplingvellen van de toko), maar daar moet je ook maar net zin in hebben. De dumplings in het vriesvak van de toko zijn een heel goed alternatief. Alleen nog even koken, stomen of frituren en het serveren met een lekker sausje en je bent klaar.

Gefrituurde dumplings blijven wat ons betreft het lekkerst met ouderwetse chilisaus. Maar heb jij wel eens zwart azijn geprobeerd? Daar dippen wij maar wat graag onze gestoomde dumplings in. De smaak is vrij krachtig en misschien aan het begin even wennen, maar wij zijn groot fan.

Steamed buns

Okee, je moet hier zelf nog wel een lekkere topping op koken, dus niet helemaal kant-en-klaar. Maar de gestoomde broodjes van de toko liggen bij ons standaard in de vriezer.

Voor als je op eens mega zin krijgt in steamed buns met speklapjes, bijvoorbeeld.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.