Redactie
Redactie Inspiratie 2 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

**Noma opent pop-up restaurant in Japan

**Restaurant Noma in Kopenhagen – het beste restaurant ter wereld – heeft in Japan een pop-up restaurant geopend. Van 9 januari tot en met 14 februari 2015 wordt er in het Mandarin Oriental hotel in Tokyo gekookt volgens de Noma standaard, met exclusieve lokale ingrediënten.

Chefkok René Redzepi heeft de komende weken Kopenhagen verruild voor Tokyo. Zes weken lang zijn de deuren van Noma Kopenhagen gesloten en is René met zijn crew in Japan te vinden waar hij niet met Deense, maar Japanse ingrediënten de meeste bijzondere gerechten op tafel zet.

De nieuwe tijdelijke standplaats van Noma bevindt zich op de 37ste verdieping van het Mandarin Oriental. Hier wordt met een prachtig uitzicht over de stad Tokyo een 15 gangen tasting menu geserveerd, dat volledig is afgestemd op lokale producten. Zo wordt het menu spectaculair en volledig in de stijl van Redzepi van start gegaan met jumbo-garnalen bedekt met mieren.

Het menu inclusief wijnarrangement kost ruim €400,- voor zowel lunch als diner. Hoewel er geen nieuwe reserveringen meer worden aangenomen, kun je je hier inschrijven voor de wachtlijst indien iemand zijn reservering annuleert.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.