Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 24 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

De leukste (web)shops voor mooi servies

Van mooi servies worden we dolgelukkig. De #culyhomemade-recepten die we wekelijks bedenken én aantrekkelijk voor onze lens presenteren zijn daar voor een groot stuk verantwoordelijk voor. Om die reden hebben we door de jaren heen al een aardige collectie servies opgebouwd, waarvan we onze beste adresjes met liefde tippen.

We zetten ‘t op een rijtje voor je.

De leukste (web)shops voor mooi servies

1. Emma Ruth Levie

Je kent haar misschien van haar food illustraties in het Parool (telkens een ingrediënt uitlichtend bij een column van broer Samuel Levie) maar Emma Ruth Levie is zo’n multitalent dat ze ook nog eens prachtig servies weet te maken. Met uitgesproken dambord- of marmerpatronen zijn haar items lekker anders dan anders en dat is precies hoe wij het graag hebben.

Servies van Emma Ruth Levie is online te bestellen via haar webshop. 

2. Crooked Garden

Als er iemand is die ons stikjaloers kan maken met haar creaties, dan is het de Groningse Kristina van Crooked Garden wel. Haar verzameling handgemaakte keramiek bestaat uit verschillende collecties in uiteenlopende stijlen. Wie vaak eten fotografeert, kan snuisteren in haar Foodstyling Friends collectie (met veel serene, matte items), wie verzot is op mooie illustraties wordt vast dolgelukkig van Great tits and friends.

Het handgemaakte servies van Crooked Garden is online te bestellen via haar webshop. 

3. Iittala

Grillige glazen en tijdloze borden in vrolijke kleuren: met een onbeperkt budget hadden wij allang de hele collectie van Iittala aangeschaft. Dat wil trouwens niet zeggen dat het om peperdure items gaat: voor Fins design vallen hun prijzen best mee. Culy’s Winnie is 7 november jarig en vindt onderstaande glazen erg mooi. Grapje.

Servies van Iittala is onder meer te koop bij bol.com. 

4. Eva Kengen

Ook Eva Kengen is zo’n naam om in de gaten te houden. De Belgische keramiste is een kei in haar vak en dat resulteert in oogstrelende kommen, borden, theepotten en kopjes. Hou je van matte materialen en neutrale tinten, dan ben je hier aan het goede adres.

Het servies van Eva Kengen is te bestellen via haar webshop. 

5. gvgceramics

Je moet er een beetje geduld voor hebben (de producten van gvgceramics verschijnen in erg beperkte oplage), maar heb je goed naar je oma geluisterd dan weet je dat geduld een schone deugd is. In dit geval: erg deugdelijke kopjes in vrolijke vormen en patronen.

De kopjes van gvgceramics zijn eens in de zoveel tijd te bestellen via de webshop.

6. Aziatische toko’s

Dat toko’s eigenlijk gewoon grote schatkisten zijn, wisten we al langer (kijk maar naar onze rubriek Culy’s Toko Finds) en onderschat daarbij zeker ook niet hoe mooi Aziatisch servies is. Ramenkommen, sushibakjes, eetstokjes of theekopjes: je zou gek zijn om daar niet op z’n minst eens een blik op te werpen. Wij scoorden onlangs onderstaande soepkommen en daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad.

Mooi servies
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

7. Reliving

Bij Reliving vonden we ooit knalroze borden in de vorm van schelpen en sindsdien checken we de webshop bijna dagelijks op nog meer van dat leuks. De collectie omvat uitsluitend tweedehandsproducten voor je interieur en daarmee kun je dus zeker zijn van unieke items met een verhaal.

Tweedehands servies van Reliving is online te bestellen via de webshop.

Meer voor op je wishlist?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.