Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 16 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

OMG: er opent een marshmallow-café in Chicago

We misten ‘m nog tussen de stroopwafels, de soezen en de matcha: het marshmallow-café. Waar alles draait om… juist. In Chicago openen de dames van XO Marshmallow binnenkort het eerste marshmallow-café.

Van champagne tot Nutella

Hier eet je ambachtelijke marshmallows in de smaken champagne, Nutella, passievrucht, koffie, bourbon en salted caramel. Ze worden met vers fruit gemaakt en de drank die ze gebruiken komt van een lokale distilleerderij.

Naast marshmallows – die je trouwens ook kunt kopen voor thuis – maken ze ook bijzondere marshmallow-creaties. Denk aan de MarsHalo: een marshmallow in de vorm van een donut (of een halo: vandaar die naam), die het formaat heeft om in een beker warme choco te kunnen worden ondergedompeld.

marshmallow-cafe

Marshmallow taco’s

Andere lekkernijen die ze serveren zijn ondermeer marshmallow cones: ijshoorntjes gevuld met crème van marshmallow en toppings, marshmallow lolly’s, macarons en taco s’mores.

Daarover gesproken: s’mores zijn sowieso rijkelijk aanwezig. Zo is er een signature s’more van het huis, maar kun je ze ook zelf samenstellen. En wat dacht je van de croissant s’mores, gevuld met bourbon-marshmallows? Of diezelfde marshmallows, op wafels met bacon en maple syrup?

En als je er toch bent, vergeet dan niet de oreo’s met gesmolten marshmallows en salted caramel te nemen. Anders sturen we je terug.

marshmallow-cafe

Dankjewel Kickstarter!

Op het menu komen elk seizoen nieuwe items en elke maand is er een special. Je kunt er zelfs allerlei cadeautjes kopen, zoals T-shirts en cadeauverpakkingen.

XO Marshmallow is met Kickstarter tot stand gekomen: de dames zamelden meer dan genoeg geld in om het café te realiseren. Het zal deze zomer in Chicago worden geopend. Houd de facebook-pagina in de gaten.

marshmallow-café
Bron: XO Marshmallow

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.