Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 1 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Bij Cha Cha Matcha in New York serveren ze álles met matcha

Dol op matcha? Dan móet je naar Cha Cha Matcha in New York. Want hier serveren ze álles met matcha.

We kennen natuurlijk matcha thee en matcha latte, maar dit fijne groene theepoeder, afkomstig uit Japan, wordt ook steeds vaker verwerkt in desserts, snacks en gebakjes.

Bij Cha Cha Matcha in New York (de naam alleen is al leuk!) draait zelfs de complete menukaart rondom matcha!

Matthew Morton en Conrad Sandelman zijn de oprichters: na een reis naar Uji (Japan) kwamen zij op het idee om een eigen winkel te openen waarbij ze traditionele theerituelen uit Azië combineren met typisch New Yorkse drankjes en gebakjes. Ze importeren de matcha thee rechtstreeks uit Uji.

Dirty matcha

Hier drink je – naast natuurlijk matcha latte – ook iced matcha, matcha cappuccino een dirty matcha (een shake op basis van kokoswater, coldbrew koffie en matcha) en een frisse matcha limonade met munt.

Heb je trek? Zet je tanden in een matcha dough’ssants (een kruising tussen een donut en een croissant), matcha frambozen-pannenkoekentaart (met 20 laagjes!), matcha cake en matcha softijs. Er staat zelfs een affogato met een shot matcha op het menu!

De roze met groene ijsjes zien er niet alleen fantastisch uit; Business Insider benoemde hun ijs tot het op één na beste van New York.

Ben je in New York? Ga hier dan een keertje proeven!

Cha Cha Matcha
373 Broome St. New York

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.