Redactie
Redactie Inspiratie Bijgewerkt: 4 aug 2025
Leestijd: 3 minuten

Makkelijk weekmenu voor 4 t/m 10 augustus: heerlijke zomeravonden

Geniet je ook zo van die lange zomeravonden? Het geeft een enorme boost voor je humeur als je relaxed de hele avond buiten kunt hangen. En dat wordt alleen maar beter met een lekker bord eten erbij. De recepten uit dit weekmenu voor augustus zijn helemaal zomeravond-proof, bedoeld voor lome avonden aan tafel.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

12x zomers eten voor een grote groep (waar je zelf ook nog van geniet)

Weekmenu voor 28 juli t/m 3 augustus

Maandag

Deze pittige Aziatische kipsalade met gebakken uitjes en een verslavende sjalotten-olie is echt een van onze favoriete recepten met kip. Hij heeft alles: heel veel crunch, sappige kip, pit, frisheid, zuren én een verslavend lekkere dressing. Maak ‘m met een restje gebraden kip dat je overhebt van het weekend, of volg de tips op in het recept.

> Naar het recept: pittige Aziatische kipsalade met gebakken uitjes en een verslavende sjalotten-olie

Aziatische kipsalade uit Birma/Myanmar
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dinsdag

Pasta met aubergine en tomaten écht gruwelijk lekker maken? Daar hebben we zo onze trucs voor. Zo toveren we zo’n simpele, snelle pasta om tot een gerecht dat rechtstreeks afkomstig lijkt uit dat pittoreske Italiaanse restaurant… maar dan uit je good old eigen keuken.

> Snelle pasta pomodoro met aubergine en ricotta

snelle pasta pomodoro met aubergine en ricotta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Het recept voor deze frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu is een feestje om te maken en niet in de laatste plaats omdat je die satésaus helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Sowieso houden we ervan om met de kom op schoot ons avondeten naar binnen te lepelen en dat is precies waar dit gerecht om vraagt.

> Naar recept: frisse Thaise saté-bowl met krokante tofu

Thaise saté bowl met tofu
Nancy van Batenburg voor Culy

Donderdag

We weten niet hoe het bij jou zit, maar op donderdag zien wij doorgaans het mannetje met de hamer aan komen zetten. Dat vraagt om een recept voor het avondeten waar je zo min mogelijk energie voor in hoeft te leveren. Deze gebakken gnocchi van de bakplaat met lekker veel puntpaprika is geïnspireerd op de klassieke piperade, maar dan met een knapperige twist.

> Naar recept: Baskische piperade met gebakken gnocchi van de bakplaat

gnocchi recept baskische piperade
Marit Weijs voor Culy

Vrijdag

Misschien nog een stuk brood erbij voor het dippen, meer heeft deze Griekse feta saganaki (gebakken feta uit de oven) niet nodig. We houden vooral zo van dit gerecht omdat je allerlei smaakbommen bij elkaar in een ovenschaal stopt en die alleen maar de oven hoeft in te schuiven. En lékker dat dat ruikt! Niet alleen een lekkere lunch, maar ook uiterst geschikt als lui diner of een fijne warme borrelhap. Wil je het meer body geven, dan kun je de inhoud van de warme ovenschaal eventueel door de pasta roeren: dan heb je in feite de ‘baked feta pasta‘ die eerder viraal ging.

> Naar recept: Griekse gebakken feta uit de oven met olijven (feta saganaki)

Griekse gebakken feta uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zaterdag

Serveer deze tagliatelle met mosselen, chorizo en limoen met een goed glas witte wijn en je hebt onmiddellijk een zá-lig vakantiegevoel. Perfect voor een heerlijke zomeravond dus!

> Naar het recept: tagliatelle met mosselen, chorizo en limoen

pasta met mosselen, chorizo en limoen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zondag

Italiaanse scarpaccia is zo’n gerecht om verliefd op te worden: het is de ultieme (en trouwens heel snel en makkelijk te maken) courgette(plaat)taart waarin een hele berg courgettes gaat. Het mooie is ook dat het no waste is: je gebruikt ook het vocht van de courgettes en de rode ui in het beslag. En zo lekker knapperig!

> Naar het recept: Italiaanse scarpaccia (knapperige plaattaart van courgette en rode ui)

scarpaccia
Bron: Melvin Sturm voor Culy

51x recepten voor het avondeten op warme zomeravonden

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.