Makkelijk weekmenu voor 4 t/m 10 mei
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F02%2FDSC08049.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: lekker makkelijke recepten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 4 t/m 10 mei
Maandag
Pasta puttanesca staat bij veel mensen op het lijstje van favoriete pasta’s. De rijke tomatensaus met ansjovis en olijven uit dit gerecht is heerlijk ziltig maar óók supermakkelijk als ovenschotel te bereiden, zodat het binnen mum van tijd op tafel staat. Kijk maar naar dit weekmenu-recept met kabeljauw uit de oven!
> Naar het recept: makkelijk en snel puttanesca-recept met kabeljauw uit de oven
Dinsdag
Chef Nobu Matsuhisa van het beroemde restaurant Nobu heeft een hoop iconische gerechten met miso bedacht. Zo ook deze geroosterde groene asperges uit de oven, die je met minder dan 5 ingrediënten op tafel zet. Groene asperges zijn in het seizoen. Serveer ze samen met een stukje zalm en aardappels uit de oven en je hebt een super makkelijk weekmenu-gerecht!
> Naar het recept: geroosterde groene asperges met miso uit de oven (supersnel klaar!)
Woensdag
Seitan marineren: waarom zou je? Wij vertellen je graag waarom: deze plantaardige vleesvervanger is divers, lekker en altijd handig om in huis te hebben. Met dit basisrecept voor gemarineerde seitan zet je altijd een lekkere maaltijd op tafel.
> Naar het recept: gemarineerde seitan met groente en rijst (handig basisrecept!)
Donderdag
Koreaanse bibimbap is een allemansvriend: hartig, verwarmend, vullend en troostend. Één hap van een goede bibimbap en je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ons favoriete recept voor bibimbap is ook nog eens makkelijk en snel klaar. Dat maakt het een ideaal recept voor doordeweeks.
> Naar het recept: ons favoriete recept voor bibimbap (Koreaans comfort food)
Vrijdag
Als je een smaakvol diner op tafel wil zetten en weinig tijd hebt, is deze traybayke kippendij de ideale uitkomst. Dit weekmenu-gerecht zit bomvol groentes én smaak door de rozenharissa, ras el hanout en ingelegde citroen.
> Naar het recept: traybayke met kippendij, ingelegde citroen en kikkererwten
Zaterdag
Ken je onze pasta alla Vodka nog? Een briljant recept, al zeggen we het zelf. Al kun je het principe van die lekkere saus natuurlijk nog veel verder doortrekken dan dat. En da’s precies wat we hier doen, met dit kipburger-recept waarin we het broodje knapperige kip combineren met wodkasaus. Een perfect weekmenu-recept voor de zaterdag.
> Naar het recept: fantastische kipburger met wodkasaus
Zondag
Iedereen aan de dandan noodles! Dit gerecht uit China waarbij noedels worden geserveerd in een pittige saus met kruidig gehakt en gestoomde groente is namelijk onweerstaanbaar. Voor deze variant vervangen we de saus door een krachtige bouillon die je onwijs snel op tafel zet.
> Naar het recept: Dandan noodles in een snelle bouillon (in 20 minuten klaar!)