Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze (Wereld)keuken 13 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: geroosterde groene asperges met miso uit de oven (supersnel klaar!)

Chef Nobu Matsuhisa van het beroemde restaurant Nobu heeft een hoop iconische gerechten met miso bedacht. Zo ook deze geroosterde groene asperges uit de oven, die je met minder dan 5 ingrediënten op tafel zet. Zo makkelijk kan het zijn!

Er zijn een tal van manieren om geroosterde groene asperges te maken, en wij spieken hiervoor graag bij de Japanse chef Nobu Matsuhisa. Je leest het goed, dat is de chef van de Nobu restaurants over heel de wereld. Zijn signature dish is black cod (zandvis) met miso, en die Japanse smaakmaker gebruikt hij ook voor het roosteren van asperges.

De geroosterde groene asperges serveren we het liefst met vergelijkbare gerechten. Denk aan crispy rice met zalm en miso mac & cheese met krokant broodkruim. Maar ze zijn ook hartstikke lekker met gerechten zonder een Japans tintje. Kijk maar eens naar dit recept voor de allerlekkerste aardappelpuree, waarbij deze asperges onwijs lekker zijn.

Asperges schillen en schoonmaken: zo doe je dat het beste

Geroosterde groene asperges
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je geroosterde groene asperges à la Nobu

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Maak je groene asperges goed schoon. Verwijder ongeveer 5 cm van de harde onderkant door ze te snijden of te breken. Bekijk vooral ook onze gids asperges schoonmaken.
  3. Verhit ondertussen het water. Giet het in een kom en roer de suiker door het hete water, tot de suiker is opgelost. Doe vervolgens de miso bij de siroop en roer tot je een glad glazuur hebt, en er geen klontjes meer zijn.
  4. Leg de schoongemaakte asperges op een met bakpapier beklede bakplaat en druppel met een lepel het glazuur over de asperges. Zorg dat de asperges volledig zijn bedekt. Draai ze daarom ook om.
  5. Zet de bakplaat boven in de oven, onder de grill, en rooster de asperges in 10 minuten tot ze gaar zijn. De asperges zullen een lichte crisp hebben, met een geblakerde buitenkant. Haal de geroosterde groene asperges uit de oven en serveer direct.

Nog meer lekkere gerechten met een vleugje Japan

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.