Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 1 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Makkelijk weekmenu voor 4 t/m 10 december: niet één maar zeven heerlijke avondjes

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week komt de Sint langs met pakjes. Én met lekker eten. Want we maken er dit weekmenu niet één, maar zeven heerlijke decemberavondjes van.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

De week rustig beginnen? Dat is in december essentieel. Want die agenda die eerst leeg was, is in mum van tijd bomvol. Daarom beginnen we dit december weekmenu met een makkie: een pittige wontonsoep met maar 5 ingrediënten. Dit wil je.

Pittige wontonsoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Pittige wontonsoep met 5 ingrediënten

Dinsdag (pakjesavond)

Pakjesavond is hier! Ook zo’n avond waarop je niet in de stress wilt schieten voor het diner. Daarom maken we een grote lasagne waar iedereen twee keer van kan opscheppen. Die sint-stress zorgt altijd voor extra trek.

lasagne met ricotta, spinazie en worstvlees
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Makkelijke lasagne met ricotta, spinazie en worst

Woensdag

Een weekmenu in december staat vol met comfort food, dat staat buiten kijf. Ook deze bonenschotel is weer zo’n hartverwarmend gerecht dat met weinig inspanning vele mensen troost biedt. Precies waar we in december zo aan toe zijn.

Bonenschotel
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Bonenschotel met minder dan 10 ingrediënten

Donderdag

Als er iets zorgt voor een heerlijk avondje, is het pasta. En als er één pastasoort is die alle harten steelt, is het ravioli. De gevulde deegkussentjes vindt iedereen lekker. Wij maken ze met veel paddenstoelen en uiteraard een flinke klont boter.

Herfstige ravioli paddenstoelen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Ravioli met paddenstoelen 

Vrijdag

Weekend! En hoewel onze weekenden in december chaotisch zijn, vinden we rust in het eten. Want – tenzij er een etentje in een leuk restaurantje op de planning staat – ook dát is belangrijk. We gaan het weekend in met misschien wel ons lievelings comfortfood: witlof met ham en kaas.

witlof met ham en kaas
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar recept: Witlof met ham en kaas uit de oven

Zaterdag

Gooi je spinazie, kokosmelk en paneer (die lekkere kaas) in de mix, dan ontstaat kokos paneer: een makkelijke Indiase curry die je lijf verwarmt. Ideaal voor een weekmenu in december.

Kokos paneer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Kokos saag paneer uit India

Zondag

De laatste dag van de week en daarom sluiten we af met een klassieke knaller: pasta carbonara. In Rome ook wel gegeten met rigatoni (je weet wel: die ronde pastatunnels), maar als je van draaien houdt, eet je ‘m met spaghetti of linguine. Hoe dan ook: áltijd lekker. En zonder room!

Pasta carbonara
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Spaghetti carbonara

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.