Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Inspiratie 19 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

7 x makkelijke recepten voor een feestelijk kerstontbijt

Wij zijn gek op ontbijt. Het geeft je energie, maar zet ook de toon van de dag. En het leuke aan de kerstdagen is misschien dat je tijdens het ontbijt ook ‘s lekker mag uitpakken. Gelukkig hoef dat helemaal niet lastig te zijn, althans dat bewijzen deze makkelijke kerstontbijt-recepten.

Dus: schuif je voeten in je sloffen, loop de keuken in, zet een goede kop koffie voor jezelf klaar en maak één van deze makkelijke kerstontbijtjes om de familie, huisgenoten of jezelf ‘s lekker te verwennen. Het is immers kerstochtend.

Een makkelijk kerstontbijt

Gemak dient de mens, en al helemaal als je net uit bed bent gestapt en nog slaperig de keuken inloopt.

1. Simpel roerei à la béarnaise

Wij zijn dol op eieren, en we zijn gek op béarnaisesaus met lekker veel dragon. Alleen is zo’n saus niet zo heel eenvoudig om te maken. Daarom bedachten we een variant in een roerei. Een gemakkelijke twist met dezelfde soort smaak als een béarnaisesaus.

> Naar recept: Simpel roerei à la béarnaise

2. Makkelijk (en prachtig!) kaneelbrood

Pull apart kaneelbrood
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De geur van een kaneelbrood in de oven, daar kunnen maar weinig aroma’s aan tippen. Dit kaneelbrood vult je huis in no time met een oorverdovende kaneelgeur. Herfstgezelligheid ten top!

> Naar recept: Makkelijk kaneelbrood

3. Gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel

gebakken havermout
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Oké, het is iets meer werk dan een normaal havermoutje, maar dan heb je wel wat. Deze gebakken havermout is een heerlijk winters ontbijt. Komt ‘t net uit de oven, dan heeft het iets van een warme cake, maar dan – dankzij de havermoutvlokken – nét wat voedzamer.

> Naar recept: Gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel

4. Makkelijke ontbijt-smoothie met de smaak van kaneelbroodjes

Een ontbijtsmoothie is een fantastische uitvinding: het is een soort powerontbijt, waarbij je al je voedingstoffen in één keer binnenkrijgt. I-de-aal met de nog zware kerstdiners voor de boeg. En ook fijn: het ontbijt is ook makkelijk om te maken (iets met een blender en mixen). De mix van pecannoten, bruine suiker en kaneel zorgt ervoor dat je ontbijtsmoothie de smaak van kaneelbroodjes krijgt. Maar dan dus lekker healthy!

> Naar recept: Ontbijt-smoothie met de smaak van kaneelbroodjes

5. Ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop

ontbijttoast met ricotta, bosbes en ahornsiroop
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Toast klinkt saai, maar dat heb je helemaal zelf in de hand. Je kunt je toast zo feestelijk maken als je zelf wilt. Eén van onze favoriete is deze zoete ontbijttoast met gezouten(!) ricotta, bosbes en ahornsiroop.

> Naar recept: Ontbijttoast met gezouten ricotta, bosbes en ahornsiroop

6. In boter gebakken croissants met Nutella en banaan

makkelijke croissants nutella banaan
Bron: Culy.nl

Niet zo gezond, wel héél lekker; deze in boter gebakken croissants met Nutella en banaan. Een allemansvriend (als je een zoetekauw bent, tenminste) en een goed antikater-ontbijt, voor iedereen die op eerste kerstdag een wijntje teveel heeft gedronken.

> Naar recept: In boter gebakken croissants met Nutella en banaan

7. Shakshuka met venkel

Eenpansgerechten
Bron: Culy.nl

Speciaal voor iedereen die niet zo gek is op een zoet ontbijt: een hartig, makkelijk kerstontbijt in de vorm van shakshuka. Wij kennen bijna niemand die dit niet lekker vindt. Geen wonder, want er gaan alleen maar lekkere ingrediënten in…

> Naar recept: Shakshuka met venkel

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.