Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 7 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Het makkelijkste kerstmenu ooit voor een kerstdiner zonder stress

Een overheerlijk kerstmenu in elkaar zetten kan soms de nodige stress met zich meebrengen. Sauzen die schiften, gortdroge kalkoen en een mousse die maar niet luchtig wordt. Om je een hoop stress te besparen hebben we daarom dit makkelijke kerstmenu samengesteld. Kun je ook eens lekker achteroverleunen.

Alle gerechten in dit kerstmenu zijn niet alleen makkelijk, maar ook nog eens erg lekker. Je hebt geen ellenlange boodschappenlijstjes, dure apparaten en gevorderde kooktechnieken nodig, alleen een goed gezelschap aan gasten. Dus ontspan, doe lekker rustig aan en geniet.

Makkelijk kerstmenu van Culy

Makkelijke amuse: zalmtartaar op kroepoek

Dit mag dan wel een makkelijk kerstmenu zijn, maar dat wil niet zeggen dat je hoeft in te leveren op de kerst-experience. Zo serveer ook jij een heus tussengerecht. Net als de artisjok (zie onder) is deze zalmtartaar op kroepoek heel makkelijk te bereiden, al helemaal als je de tartaar van tevoren maakt. Even samenvoegen en je gasten zullen maar blijven vragen om meer!

Zalmtartaar met kroepoek en sambal (kersthapje)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Zalmtartaar op kroepoek

Makkelijk voorgerecht: geroosterde artisjok met aioli

Wil je echt met minimale inspanning een indrukwekkend gerecht serveren? Zoek dan niet verder en maak een hele geroosterde artisjok. Even bijsnijden, citroensap en water erbij, de oven in en klaar. Zo simpel kan het zijn. En als je geen zin hebt om zelf aioli te maken kan je die natuurlijk ook gewoon kopen. Wij zullen het niet doorvertellen.

Geroosterde artisjokken
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Geroosterde artisjok met aioli

Makkelijk tussengerecht: pompoensoep

Deze pompoensoep, extra lekker gemaakt met mango en kokosmelk en gegarneerd met walnoten, is snel, simpel en oh so delicious. Precies wat we willen als tussengerecht voor dit makkelijke kerstmenu!

Pompoensoep tussengerecht kerst
Bron: Culy.nl

> Naar recept: pompoensoep als tussengerecht voor kerst

Makkelijk hoofdgerecht: boterige gebraden kip

Het klinkt misschien spannend en ingewikkeld, maar geloof ons, deze kip is in een mum van tijd bereid en zal de show stelen. Het enige echte werk zit ‘m in het insmeren van de kip. Maar dit kan je ook weer ruim van tevoren doen, zodat jij met een glas wijn je gasten kan entertainen.

gebraden kip met salie kerst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Boterige gebraden kip

Makkelijk nagerecht: tiramisu affogato

Deze tiramisu affogato valt niet alleen in de categorie ‘waanzinnig lekker’, maar ook nog ‘ns in de categorie ‘waanzinnig makkelijk’. Zo’n combinatie klinkt misschien te mooi om waar te zijn, voor één keer is het dat níét.

tiramisu affogato
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: tiramisu affogato (een makkelijk toetje)

Meer makkelijke kerstrecepten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.