Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie 3 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 6 t/m 12 mei: makkelijk en snel

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Met Koningsdag en 5 mei achter de rug ben je vast toe aan wat rust. Daarom een weekmenu vol makkelijke en snelle recepten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 6 t/m 12 mei

Maandag

Er zijn niet veel makkelijkere, smaakvolle manieren om te koken dan deze. Voor deze snelle traybake van kippendij met hoisin, bimi (aspergebroccoli) en rode ui gaar je alle ingrediënten in de oven. Een ideale manier van koken, als je ‘t ons vraagt.

> Naar het recept: snelle traybake van kippendij met bimi, rode ui en hoisinsaus

Traybake van kip met hoisinsaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dinsdag

Deze makkelijke egg fried rice (gebakken rijst met ei) is goedkoop, eenvoudig, smaakvol en een veelzijdige maaltijd die je als bijgerecht of als hoofdgerecht kunt serveren. Zet binnen 5 minuten een kommetje comfort food op tafel.

> Naar het recept: simpele gebakken rijst met ei (egg fried rice) – klaar in 5 minuten!

egg fried rice | comfort food | makkelijk weekmenu
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Woensdag

Steek je handen maar uit de mouwen, want deze makkelijke ramen bowl kan iedereen maken. Geen bouillon die je uren moet laten koken of ingrediënten die je niet in huis hebt. Deze zomerse en snelle variatie op tantanmen zet je binnen 20 minuten op tafel, zit boordevol smaak en maak je met ingrediënten die je sowieso al in huis hebt.

> Naar het recept: makkelijke ramen bowl met zomerse smaken (snelle tantanmen)

Makkelijke ramen bowl tantanmen
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Donderdag

Een snelle avondmaaltijd met onwijs veel smaak die gezond én lekker is? Dat is mogelijk met deze makkelijke en klassieke kipkerrie met rijst en sperziebonen, zonder pakjes of zakjes!

> Naar het recept: klassieke kipkerrie met rijst en sperziebonen (makkelijk en snel)

kipkerrie met rijst en sperziebonen
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vrijdag

Deze gnocchi met garnalen dankt haar kracht aan een botersaus met madame jeanette. De gele peper voegt naast hitte ook een zekere fruitigheid toe. Gecombineerd met tomaatjes en dille is het een heerlijk gebalanceerd gerecht dat alle sceptici zal verrassen.

> Naar het recept: gnocchi met garnalen, madame-jeanetteboter en dille

Gnocchi met garnalen, madame jeanette en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zaterdag

Laksa is een superlekkere Aziatische soep op basis van kokosmelk en kruidenpasta. De soep kent verschillende variaties en wordt voornamelijk bereid in Singapore, Maleisië en Indonesië. Wij bedachten een variant op basis van kokosmelk met tofu, peultjes en gehakte pinda’s.

> Naar het recept: Culy Homemade: vegetarische laksa met tofu, peultjes en pinda’s

vegetarische laksa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zondag

Deze pasta met paprikasaus en burrata is zó lekker dat je ‘m de volgende dag opnieuw wil maken. Dat zit ‘m in die rokerige smaak van de paprika, die simpelweg onweerstaanbaar is. Die paprika halen we overigens gewoon uit een pot; soms hoeft het allemaal niet te moeilijk. En dankzij deze shortcut zet je dit makkelijke pastagerecht ook nog eens binnen 15 minuten op tafel.

> Naar het recept: rigatoni met romige paprikasaus en burrata

Rigatoni Pasta met Paprikasaus voor een lekker en simpel weekmenu in week 32
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.