Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 4 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Maak elke lunch op kantoor beter met deze ingrediënten

Word jij elke dag verdrietig van de aanblik van je kantoorlunch (om over de smaak nog maar te zwijgen…)? Tijd om de boel een beetje op te schudden. Met deze ingrediënten in of op je bureau maak je elke lunch op kantoor lekkerder.

Bewaar deze ingrediënten in je bureaulade

Zout & peper

Smaakt je afhaalmaaltijd wat flauw? Of heb je gauw een cracker met hummus gesmeerd? Bijna alles fleurt op van een beetje versgemalen peper en een snuf zout, dus ook die lunch op kantoor.

Stop een klein pepermolentje met zwarte peper in je bureaulade (die kun je gewoon zó in de supermarkt kopen) en zorg dat je altijd zout op zak hebt. Liefst een beetje grof, zoals Maldon. Alison Roman staat erom bekend dat ze altijd kleine blikjes Maldon-zeezout in haar tas heeft zitten.

Hot sauce

Beyoncé is zó verslingerd aan hot sauce, dat ze een flesje in haar handtas meeneemt (Zo zingt ze ook: I’ve got hot sauce in my bag, swag). Kun jij je wel vinden in deze verslaving van Bé? Bewaar een flesje Sriracha in de koelkast op kantoor. Om een soepje wat pit te geven, op een broodje of in een salade bijvoorbeeld.

Sriracha hot sauce

Je favoriete thee

Op kantoor zijn er eigenlijk nooit écht lekkere theesoorten. Dus geen zin in weer English Breakfast of rooibos? Neem je eigen favoriete theeën van thuis mee. Dat kan ook met losse thee en lege theezakjes, die je in een doosje kunt kopen.

Noten of zaden

Volgens de culinaire wetten bevat iets lekkers altijd de volgende componenten: zoet, zuur, bitter en zout (en soms nog umami). Wat ons betreft mag je daar ook nog iets vettigs of iets knapperigs aan toevoegen. En noten beschikken (niet geheel) toevallig over allebei die eigenschappen.

Sowieso lekker om te snacken, maar ook top door een salade of op een broodje. Ga bijvoorbeeld voor amandelen, cashewnoten of pompoenpitten.

lunch op kantoor

Azijn met een smaakje

Je las het hierboven al: mist je lunch iets? Dikke kans dat het iets zoets, zuurs, bitters of zouts betreft. Dat zure, dat los je op met een klein scheutje azijn. Bewaar bijvoorbeeld altijd een flesje witte wijnazijn, Balsamico of frambozenazijn op kantoor.

Honing

Ook een scheutje honing kan wonderen doen. Sowieso al superlekker in je kopje thee, als je niet zo lekker bent. Maar daarnaast ook top op een cracker met geitenkaas, door een salade of op een broodje brie.

Olijfolie van goede kwaliteit

Je soepje (of het nou tomatensoep of pompoensoep is) krijgt áltijd een opleving van een drupje olijfolie. Hetzelfde geldt voor salades en pasta’s die je hebt meegenomen van thuis.

En slaat de trek genadeloos toe, maar is er alleen brood op kantoor? Dippen in olijfolie (zorg wel dat je een exemplaar van goede kwaliteit hebt) en je honger is gestild. Bewaar een klein flesje op je bureau.

Sojasaus

Handig als je graag sushi haalt voor je lunch op kantoor: sojasaus. Want je krijgt nooit genoeg. Daarnaast is het ook heel lekker door de soep of om wat rijst een oppepper mee te geven.

ketjap sojasaus

De lekkerste lunches om mee te nemen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.