Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 5 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Les Bariolés de Maud in Parijs maakt gekleurde sandwiches

Sandwiches, saai? Echt niet! Kijk maar naar de broodjes die Les Bariolés de Maud in Parijs maakt: zij geeft een totaal nieuwe draai aan de sandwich door er kleurrijke varianten van te maken.

De broodjes van Maud worden allemaal gemaakt naar geheim recept en gekneed in de vorm van een driehoek, zoals van een traditionele sandwich. Ze zijn er zowel met een hartige als een zoete vulling.

En die kleur? Die maakt ze met natuurlijke ingrediënten. Zo wordt voor de roze sandwich rode biet gebruikt; voor de groene spirulina en kurkuma voor de gele.

Van bloedworst tot peperkoek

Minstens zo creatief als de broodjes zelf, is de vulling. Bestel bijvoorbeeld een roze broodje met Franse geroosterde paddestoelen met peterselie, kaas, uien en ham. Of een oranje ‘hamburger’ nieuwe stijl met gegrild rundergehakt, tomatensaus, cheddar, rode ui, augurk en pompoen.

We gaan nog even door met een oranje sandwich met bloedworst, gestoofde uien en gekarameliseerde appels en een zwarte sandwich (gekleurd met inktvisinkt) met geit, mozzarella, Zwitserse kaas, peperkoek en honing.

Meer zin in zoet? Bestel een broodje met een fondant van matcha en witte chocolade, belegd met knapperige peren. Of ga voor de roze sandwich met romige rabarber, appel en geroosterde hazelnoten.

Alice neemt je mee naar Maud

Je kunt van maandag t/m vrijdag binnenlopen bij Les Bariolés de Maud.

Zit zelf naar Parijs afreizen er voorlopig even niet in? Alice in Paris doet verslag op haar eigen, superleuke manier:

Les Bariolés de Maud
12 Rue Buffault

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.