Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 19 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Waan je Amélie met de heerlijke culinaire YouTube-serie Alice in Paris

Met de serie Alice in Paris hebben we er een nieuwe verslaving bij. In deze korte food filmpjes, te zien op het YouTube-kanaal van Tastemade, gaat Alice op een culinair avontuur door Parijs.

Alice kent de allerbeste, allerlekkerste plekken van Parijs. Het zijn bijna allemaal van die geheime adresjes, die alleen de échte locals kennen. Tip: helemaal op het eind van de filmpjes komt het adres in beeld. Goed opletten en meeschrijven dus!

De leukste adresjes in Parijs

Zo ontdekken we door Alice de plek voor de beste pita ever (Miznon), een fantástisch 100 procent Bretons restaurant pal naast het treinstation van Gare du Nord (La Pointe Du Grouin) en de locatie waar je je de ultieme Franse delicatesse kunt proeven: de Mont Blanc (Le Mont du Bonheur).

Alice in Paris

Amélie, eh, Alice

De sfeer is een beetje te vergelijken met Amélie: Alice is net als zij charmant, grappig en een tikkeltje ondeugend. Ze wordt gespeeld door actrice en regisseuse Alysse Hallali; een Parisienne, dus haar Engels is af en toe een beetje onverstaanbaar. Maar dat vergeven we haar.

Deze serie is heerlijk om bij weg te dromen naar Parijs: over de markten, door de straten van de Marais en langs de oevers van de Seine. Bovendien duurt elke aflevering slechts 1,5 minuut, dus je sjeest er zó doorheen.

Hieronder vier van onze favoriete afleveringen van Alice in Paris.

Wil je ze allemaal achter elkaar bekijken? Ga dan naar Tastemade.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.