Redactie
Redactie Gadgets 25 jul 2015
Leestijd: 3 minuten

Koken voor je kinderen lastig? Niet met deze 5 kookboeken!

Koken voor kinderen is niet altijd makkelijk. Hoe zet je nu een snelle, gezonde maaltijd op tafel, waar ook je kids van smullen? Gelukkig zijn er een aantal kookboeken die het ons een stuk makkelijker maken. Deze 5 zijn favoriet!

1. Easy Peasy, een gezonde basis voor de allerkleinsten – Claire van den Heuvel & Vera van Haren

Één van onze favoriete kinderkookboeken is misschien wel het boek van Claire van den Heuvel en Vera van Haren. In hun Easy Peasy-kookboek staan gezonde en smaakvolle recepten voor de allerkleinsten (van 0 tot 4 jaar), die ook nog eens heel makkelijk te maken zijn.

Eerder plaatsten we dit recept uit het boek, voor een quinoa-granola parfait met blauwe bessen. Zeker het proberen waard!

Te koop bij de (online) boekwinkel voor €24,95

2. Wat eten we vandaag? – Susan Aretz

In het boek van Susan Aretz vind je meer dan 80 recepten voor doordeweekse dagen die je helpen om snel, makkelijk én lekker te koken voor het hele gezin.

Het boek bevat weekmenu’s mét bijbehorende boodschappenlijstjes en een selectie recepten voor ontbijtjes, toetjes en feestmenu’s. Susan Aretz kan je trouwens kennen van de blog Smulpaapje. Wij zijn groot fan!

Te koop bij de (online) boekwinkel voor €25,-

3. Koken voor kleine sterren – Ron Blaauw & Julius Jaspers

Koken voor kleine sterren is een inspiratieboek voor ouders met jonge kinderen en is geschreven door (sterren)chefs Ron Blaauw en Julius Jaspers, die eerder kookboeken schreef als Smart Bbq en Smart Cooking Compleet.

Het boek is onderverdeeld in verschillende thema’s en bevat onder andere handige tips voor een picknick, het onderhouden van een een moestuintje en een kerstdiner voor het hele gezin. Té leuk!

Te koop bij de (online) boekwinkel voor €6,90

4. De Zilveren Lepel voor Kinderen – Amanda Grant

Bekend van de fijne kookboekenreeks De Zilveren Lepel, maar dan specifiek voor kleine koks in de dop. Wat is er nu leuker dan samen met je kleine de keuken in te gaan en de lekkerste Italiaanse gerechten te maken?!

In dit boek vind je dan ook recepten uit het beroemde kookboek, speciaal aangepast voor kinderen op het gebied van smaak en kooktechnieken. Ook bevat het extra tips over hoe je veilig kunt koken, uitleg over bereiding en welk keukengerei je nodig hebt.

Te koop bij de (online) boekwinkel voor €19,99. 

5. Samen brood bakken – Emmanuel Hadjiandreou

Samen brood bakken staat vol met stap-voor-stap broodrecepten om met kinderen te maken. Leuk is dat het boek begint met uitleg over wat meel precies is en de belangrijkste principes van brood bakken, en vervolgens verder gaat met recepten voor onder andere tijgerbrood, zuurdesempannenkoeken en frambozenbolletjes.

Te koop bij de (online) boekwinkel voor €19,95.

Nog niet in de winkel, wel héél leuk: Mag ik nog een hapje? – Francesca van Berk

We moeten nog even geduld hebben, maar we wilden je er toch vast van op de hoogte stellen. Volgend jaar april verschijnt namelijk het kookboek van Francesca van Berk, van de te gekke blog Francesca Kookt!.

In haar boek wil Francesca ouders inspireren om met hun kind op ontdekkingstocht te gaan: laat ze hun eigen smaak ontdekken en geef ze een beetje keuzevrijheid! Op die manier prikkel je hun nieuwsgierigheid en wordt eten geen moeten, maar mogen. En daar zij wij het helemaal mee eens.

Wij kunnen niet wachten tot ‘Mag ik nog een hapje?’ in de winkels ligt.

Beeld bovenaan: Easy Peasy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.