Een watermeloen snijden zonder je vingers te verliezen: zo doe je dat

Watermeloen snijden: als je eenmaal de beste methode te pakken hebt, bespaart je dat voor de rest van je leven opruimwerk en gedoe. Wedden?

Tip: gebruik in alle geval een snijplank met groeven. De groeven zullen al het vocht dat uit de meloen sijpelt opvangen, wat je een hoop opruimwerk scheelt.

Zo kun je het beste watermeloen snijden

In schijfjes

Wil je je watermeloen in schijfjes, om als snack en uit het vuistje te eten?

  1. Leg de watermeloen op een snijplank en snijd langs beide kanten de kontjes ervan af.
  2. Halveer de watermeloen in de lengte.
  3. Leg beide helften met het vruchtvlees naar beneden op de snijplank en halveer de helften opnieuw in de lengte (je hebt nu 4 parten).
  4. Snijd elk part in schijven van ongeveer 1 centimer. Et voila!

In blokjes (zonder schil)

Heb je watermeloen nodig in een gerecht, bijvoorbeeld als dobbelsteentjes door een salade?

  1. Leg de watermeloen op een snijplank en halveer de watermeloen met een stevig koksmes
  2. Leg één helft opzij en leg de andere met de vlees-kant op de plank.
  3. Snij nu van boven naar beneden voorzichtig de schil er af. Probeer hierbij zo min mogelijk rood vruchtvlees mee te nemen en zo min mogelijk wit te laten zitten.
  4. Snijd het ronde stuk watermeloen eerst in parten en vervolgens in gelijke stukjes.
  5. Herhaal eventueel voor de andere helft.
Hartige Aziatische meloensalade zomerse salades

Meer kooktips?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Een watermeloen snijden zonder je vingers te verliezen: zo doe je dat
Sluiten