Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 1 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Sterrenchef François Geurds serveert een koffiemenu en dat moet je ervaren

Koffie-lovers opgelet: voor de koffie tasting van je dromen moet je naar het restaurant van François Geurds. De sterrenchef serveert namelijk een exclusief koffiemenu met bijzondere brouwsels. Per zitting is er ruimte voor slechts zes koffiefans. Daar wil je dus bij zijn!

Dreams of Coffee

François Geurds lanceerde afgelopen zomer een nieuw koffiemenu in zijn restaurant. Denk aan de pracht & praal van een high tea, maar dan met cafeïne en een vleugje extra luxe.

De sterrenchef noemt het concept Dreams of Coffee en dat is ook precies wat er gebeurt: al je koffiedromen komen uit. Koffie Thee Cacao magazine schrijft dat François Geurds de eerste chefkok in Nederland was die een Modbar installeerde in zijn restaurant: een under counter koffiemachine. Op het oog een soort biertap, maar dan voor koffie. Dat gaf al aan dat de sterrenchef zijn bakje koffie behoorlijk serieus neemt.

Koffiemenu

Met het koffiemenu gaat hij nog een stapje verder en neemt hij je mee langs “een intieme verkenning van koffie”. Dat doet de chef zelf. Hij laat je bijzondere brouwsels proeven die je nooit eerder hebt geproefd en combineert die met minimaal acht zoete en hartige amuses. Denk aan coldbrew, gepaired met toast van brioche, crème van foie de canard, zee-egel, Oscietra kaviaar en zwarte wintertruffel.

Het menu wisselt continu, want de chef gaat af op zijn inspiratie én op welke vers gebrande koffiebonen er op dat moment binnenkomen. Mocht dat naar meer smaken, weet dan dat alle gerechten van het lunchmenu ook prachtig pairen met het koffiemenu.

Dreams of Coffee vindt elke dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 12.00 uur plaats bij François Geurds restaurants (Katshoek 37b) in Rotterdam. Kosten: € 350,- p.p., all-in. Reserveren kan online

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.