Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 8 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

La la lente: tips om je keuken een frisse lentelook te geven

We kunnen het van de daken schreeuwen: zó blij zijn we dat de lente eindelijk in aantocht is! Dat stemt ons niet alleen vrolijk, maar geeft ons ook de energie om onze keuken eens goed onder handen te nemen.

Zie je op tegen dat rotklusje? Helemaal niet nodig. De tips in dit lijstje zijn – naast nuttig – stiekem ook gewoon leuk om te doen.

Zo geef je je keuken een frisse schoonmaakbeurt

1. Organiseer je kasten en planken met weckpotten

Deze is misschien een open deur, maar een georganiseerde aanblik in je keukenkast geeft zó veel voldoening. Dat kan heel makkelijk met behulp van weckpotten, maar ook met andere glazen potten die je bewaart. Wat doe je erin? Pasta, rijst, havermout, noten, koffie, thee, maar denk ook aan bakvormpjes en zakjes gist of bakpoeder.

Tip: koop van die weckpotten met een label, die zijn mooi en extra handig.

2. Bevestig haakjes

Door op de juiste plaats haakjes te bevestigen, creëer je meer ruimte. Niet alleen voor theedoeken, maar ook om veelgebruikte tools (zoals soeplepels, kopjes of kleinere pannen) aan te hangen. Kwestie van een kleine ingreep met een groot resultaat.

3. Koop theedoeken in vrolijke lentekleuren

Speaking of theedoeken… Er zijn er zóveel leuke in vrolijke lentekleuren! Wij denken spontaan aan pastelroze, lichtgroen of gebroken wit. HAY heeft onder andere hele toffe, te koop via de Bijenkorf.

theedoeken voor de lente van HAY
Bron: HAY via de Bijenkorf

4. Hang nieuwe dingen aan de muur

De menukaart van dat ene restaurant waar je zo fantastisch hebt gegeten, een kindertekening van je fruitschaal, een bierkaartje van je favoriete kroeg,… Lijst dit soort dingen lekker in en maak er een toffe gallery wall mee.

5. Stel je favoriete kookboeken tentoon

Met de lente in aantocht, maken we vaak wat andere gerechten klaar. Daarmee samenhangend laten we ons inspireren door andere kookboeken. Selecteer jouw favoriete kookboeken en stel ze tentoon, bijvoorbeeld op zo’n wandrekje dat niet te veel plaats inneemt. Of zet net je all time favourite kookboek op een kookboekstandaard op het keukenblad.

Top kookboeken gezocht? Dit zijn onze all time favourites

6. Investeer in goed keukengerei

Bekijk je keukengerei met een kritische blik en vraag jezelf af wat je écht gebruikt en wat eventueel weg kan. Wat keukengerei betreft, loont het vaak om te investeren in wat duurder materiaal dat levenslang meegaat. Benieuwd naar de onbetwiste lievelingetjes waar wij áltijd naar grijpen? Dit is het favoriete keukengerei van de Culy-redactie.

7. Kweek kiemgroenten

Heb je nog een plekje over op je vensterbank? Vul het op met je eigen gekweekte kiemgroenten. Die zijn niet alleen hip en razend gezond, je maakt ze ook nog eens makkelijk zelf. Check hier onze guide.

Spring is in the air: 7 x lekkere lente gadgets voor foodies

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.