Inspiratie 24 jul 2015 Culy

Kakigori is deze zomer dé traktatie in Japan

Schaafijs komen we over de hele wereld tegen: van Suriname tot in Indonesië en zelfs in Nederland zien we het steeds vaker. In Japan hebben ze ook hun eigen variant. Maak kennis met: kakigori.

Kakigori is Japans schaafijs dat wordt gezoet met siroop en gecondenseerde melk. Het heeft de structuur van verse sneeuw en is dé traktatie voor op een warme zomerdag.

今季初のかき氷 ちゃーりーと٩( 'ω' )و #kakigori #summer

A photo posted by Hayashi (@tororo075q) on

Het ijs is verkrijgbaar in verschillende smaken (denk aan: aardbei, citroen, mango) en je komt het in Japan ‘s zomers op vrijwel iedere hoek van de straat tegen. Dé plek die echter bekend staat om zijn kakigori is Nakamuraken; een café voor Japanse zoetigheden dat net buiten de Japanse stad Kyoto is gelegen.

Bij Nakamuraken vind je – naast de eerder genoemde smaken – ook kakigori met de smaak van matcha (groene-theepoeder) en Aziatische citrusvruchten als yuzu en sadachi.

Schaafijs stock3

Ben je deze zomer niet in Japan, maar heb je wel een trip naar New York gepland? Ga dan naar het Japanse restaurant Kajitsu. Hier introduceren ze in de periode van 29 juli tot en met 2 augustus kakigori in New York.

Nakamuraken, 61 Katsura Asaha-cho, Nishikyo-ku, Kyoto, Japan
Kajitsu, 125 E 39th St, New York, NY 10016, Verenigde Staten

風鈴市でかき氷 シロップかけすぎた #kawasakidaishi #fuurinichi #kakigori #rx100m3

A photo posted by @ogura1982 on

この間、炎天下で食べた夏の風物詩〜* 昨日は涼しかったけど、今日はまた30℃越え…こんな暑い日はたまらなく食べたくなるー。 #赤塚製氷#カキ氷#腰掛庵は早くも売り切れ#kakigori#shavedice#でもやっぱりビールが飲みたい

A photo posted by @reoreony on

Reageer op artikel:
Kakigori is deze zomer dé traktatie in Japan
Sluiten