Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 19 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Bij ‘t Taphuys in Arnhem tap je zelf bier en wijn

Van speciaalbiertjes en mooie wijnen zou je ‘t liefst eindeloos veel soorten proeven. Goed nieuws: dat kan bij ‘t Taphuys in Arnhem. Hier tap je zélf en heb je keuze uit heel veel verschillende bieren en wijnen.

‘t Taphuys heeft zijn intrek genomen in het pand van het oude postkantoor in Arnhem. Hier loop je tegen twee enorme tapwanden aan, gevuld met 100 soorten bieren en 80 wijnen.

En yes: je kunt hier dus zelf een biertje tappen. Of een glaasje wijn. Of je ‘t nou bij een proefglaasje houdt of meteen voor een hele laars (bij wijze van dan hè…) wil gaan: dat bepaal je zelf.

't Taphuys

Hoe werkt het?

Eerst haal je een pasje aan de kassa, daarmee kun je zoveel tappen als je wilt. Je plaatst het pasje in de houder van het bier of de wijn naar je keuze en vult je glas. Je betaalt achteraf voor het aantal centiliters dat je hebt afgenomen. Ideaal is dus dat je zo van verschillende soorten kunt proeven.

Die bieren komen overal vandaan: van Bodegraven, Zuid-Holland tot aan Brooklyn, New York. Ook zijn er 100 verschillende biersoorten op de fles.

't Taphuys

Wat schaft de pot?

Bij een natje willen we natuurlijk ook een droogje, daarom heeft ‘t Taphuys ook een lekkere menukaart. Alle gerechten voor het diner worden klaargemaakt op de Josper grill en helemaal in borrelstijl op een houten plank opgediend.

Buikspek, chicken wings, pikante gamba’s of een hele zeebaars: je zegt ‘t maar. Ook is er coleslaw, breekbrood, maiskolven, zoete pofaardappel met crème frâiche en Padron pepers met jalapeno-dip.

Lunchen doe je hier bijvoorbeeld met een sandwich met serranoham en pesto, diverse croques, burgers, salades of brood met roereieren. En voor de borrel (t/m 22:00 uur) zijn er allerlei lekkere hapjes, waaronder charcuterie, antipasti of nachos.

‘t Taphuys zit in Arnhem en Tilburg

De vestiging in Arnhem is recent geopend, maar wie in het zuiden van het land woont, kon al een tijdje terecht bij ‘t Taphuys in Tilburg. Die is iets kleiner, met iets minder soorten bier en wijn op de tap (40 soorten). De rest van de menukaart komt overeen.

Beide vestigingen zijn elke dag geopend vanaf 10:00 uur.

Bron: 't Taphuys

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.