Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 15 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Ikaria Park: een groene Griekse oase in hartje Amsterdam

Het moge duidelijk zijn: we houden van de Griekse keuken. Van een smakelijke dakos via een verslavend lekkere pita gyros naar de smeuïge portokalopita: maak ons maar wakker voor een menuutje in die categorie. Jammer dus, dat de écht lekkere Griekse restaurants in Nederland op één hand te tellen zijn. Wij zijn dus extra blij dat Ikaria Park nu geopend is: Griekse happen in een ultieme vakantieomgeving. Gewoon, in onze hoofdstad.

Ikaria Park

Je kent ze misschien al van Ikaria Food: de knusse kiosk-deluxe op het Kwakersplein. Inmiddels zijn ze uitgebreid met een tweede locatie een steenworp verderop, namelijk midden in het Bilderdijkpark.

Daarmee is Ikaria misschien wel één van de gezelligste horeca-locaties die de hoofdstad rijk is. Zo eentje die écht goed verstopt is en waar je al meerdere keren bent langsgefietst zonder in de gaten te hebben dat er een parel huist.

Griekse eiland

Ikaria is vernoemd naar het Griekse eiland Ikaria, dat bekend staat om de hoge gemiddelde leeftijd waarop bewoners sterven. Dit zou komen door het gezonde eetpatroon. The New York Times omschreef het met een nog poëtischere term: ‘The island where people forget to die’.

Dit inspireerde de eigenaren van Ikaria Food tot het gebruik van veel verse kruiden, lokale seizoensgroenten en meer producten die net zo lekker als gezond zijn.

Verrassende twist

Waar Ikaria Food zich richt op ontbijt, lunch, snacks en afhaal, pakt Ikaria Park het grootser aan. Locatie nummer twee is namelijk ook in de avonduren geopend.

Geheel volgens Griekse traditie kunnen gerechten worden gedeeld, zoals souvlaki’s en andere Griekse klassiekers, vaak met een verrassende twist. Vooral de loukoumades die we voorbij zagen komen, zien eruit om door een ringetje te halen. Waarom je die sowieso een keer gegeten moet hebben, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen.

Het adres van Ikaria Park

Je vindt Ikaria Park in het Bilderdijkpark op nummer 1A, in Amsterdam.

Houd voor meer info en de openingstijden Ikaria’s Instagram in de gaten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.