Zo kun je een ei in de magnetron pocheren
Een ei pocheren is zo makkelijk nog niet. Het water mag niet te heet zijn, maar moet wel heet genoeg zijn, perfecte timing is dus essentieel.
De leuke website TheKitchn liet onlangs zien hoe je een ei in de magnetron kunt pocheren. Hoewel het wat oefening vergt (iedere magnetron werkt anders) is dit ook een goede manier om ook thuis te kunnen genieten van een heerlijk, perfect gepocheerd eitje.
Wat heb je nodig?
- 1 ei
- 80 ml water
- 1/2 el witte wijnazijn
- Magnetron
- Magnetronbestendige mok of kom
- Magnetronbestendig bord
- Schuimspaan
Leg al je ingrediënten klaar en breek het ei boven de magnetronbestendige kom. Giet er het water en de azijn bij.
Bedek de kom met het bord en kook gedurende 60 seconden op 80% van het maximale aantal Watt. Controleer hoe het ei eruit ziet. Zet indien nodig het bakje met het bord terug in de magnetron gedurende 20 seconden.
Haal met een schuimspaan het ei uit de kom en serveer met bijvoorbeeld Hollandaise saus als eggs benedict.