Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 23 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Maastrichtse Blanche Dael brandt eigen koffie (én pinda’s!)

Een koffie- en theewinkel die al 140 jaar bestaat: daar móét wel wat lekkers te halen zijn! En dat klopt: Blanche Dael in Maastricht is al sinds 1878 een begrip. Dus zin in een lekker teske (Maastrichts voor kopje) thee of koffie? Je weet waar je naartoe moet.

Koffiebrander

Maison Blanche Dael staat bekend als dé nostalgische koffiebrander en theeverpakker in het centrum van Maastricht. In dit karakteristieke pand aan de Wolfstraat begon Guiliaume Dael op 17 april 1878 een winkel in zeep, olie, conserven, lucifers, petroleum, biscuits en andere luxe artikelen.

Later, in 1905 kocht hij er een branderij, annex magazijn bij. Vanaf dat moment werd in de winkel zelf gebrande koffie verkocht. Inmiddels is het bedrijf overgenomen van de familie Dael door een andere familie: de familie Berghof. Maar de oude ziel van Blanche Dael, is altijd gebleven.

Blanche Dael
Bron: Blanche Dael

Van nougat tot doppinda’s

De koffiebrander is inmiddels naar de winkel zelf verhuisd, maar doet nog steeds hetzelfde: verse koffie branden. Inmiddels is het dan ook dé Maastrichtse hotspot voor koffie & thee. Daarnaast kun je er ook andere specialiteiten vinden, zoals heerlijke pinda’s, mestreechter peperkook (Maastrichtse ontbijtkoek), koekjes, nougat en likeuren.

En ben je een fanatiek koffie- of theezetter? Dan kun je hier helemaal los op de accessoires, van theepotten tot aeropress, chemex en to-go-cups voor je kopje koffie. Echt zo’n adresje waar je eventjes langsmoet als je je in Maastricht bevindt.

Blanche Dael

Blanche Dael is elke dag geopend. Kijk op de site voor de openingstijden.
Wolfstraat 28
6211 GN Maastricht

Meer hotspots in Maastricht

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.