Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 9 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

7 x handig keukengerei onder de 5 euro

Of ‘t nu als cadeau is voor een fanatieke hobbykok óf voor jezelf: keukentools zijn altijd handig en welkom. Want ja, bij die drie knijpflessen kun je nog best een vierde gebruiken. Hetzelfde geldt voor gardes en spatels. Maar wat zijn nog meer handige keukentools? Wij verzamelden zeven soorten handig keukengerei onder de 5 euro voor je.

Niet alleen handig in de keuken, ook welkom voor je portemonnee!

7 x handig keukengerei onder de 5 euro

Want handige keukentools heb je nooit genoeg!

Gardes

Gardes zijn er in alle soorten en maten. Van een mini garde, om snel een dipsausje bij je crudités te roeren tot aan de smalle lange bekergarde, voor in de beker van je staafmixer bijvoorbeeld. Een garde om eieren te klutsen, om snel slagroom op te kloppen en ga zo maar door. Bij allen geldt: het hoeft niet duur te zijn. Je moet zelf namelijk ‘t werk doen, de garde is enkel een hulpstuk.

garde stock handige keukentools onder de 5 euro pexels
Bron: Pexels

Schuimspaan

Sommige recepten vragen om het gebruik van een schuimspaan; snert bijvoorbeeld. Ook is de spaan handig om naar de oppervlakte drijvende ravioli uit de pan met kokend water te scheppen. Toch blijft een schuimspaan zo’n handige keukentool die op het cruciale moment vaak ontbreekt in onze keukens. Zonde!

Knijpfles

Wie nog nooit gebruik heeft gemaakt van een knijpfles zal denken ‘dit heb ik niet nodig in mijn keuken.’ Geloof ons: als je ‘m één keer hebt gebruikt, ben je direct verkocht. Je kunt er sauzen en zelfgemaakte olies in doen, die je daarna in mooie streepjes over je gerecht druppelt. Makkelijker dan een lepel, maar vooral netter. Én, handig bijkomstig voordeel: je zet de fles met je zelfgemaakte saus gewoon terug in de koelkast, waar ‘ie nog weken goed blijft.

knijpfles stock pexels handige keukentools
Bron: Pexels

Deegschraper

De deegschraper is ook zó’n onmisbare handige keukentool onder de 5 euro. Niet in de eerste plaats omdat je je zelfgemaakte brood- of pastadeeg ermee in porties verdeelt, je kunt er veel meer mee. Knoflook pletten, brownies makkelijk snijden, zelf gebakken crackers insnijden en uiteraard je aanrecht schoonvegen na een goede ronde ravioli maken. Je leest: een deegschraper lijkt misbaar, maar is onmisbaar.

Zeef

Nog zo’n verwaarloosbare handige keukentool die in de keuken van de hobbykok niet mag ontbreken, is de zeef. Groot, kleiner of theezeef: alle formaten zijn handig. Toch blijft een theezeefje misschien wel onze favoriet. Je kunt de theezeef namelijk voor veel verschillende dingen gebruiken. Ook een grote zeef is een handige keukenhulp bij het afgieten van pasta, opvangen van kikkererwten en ga zo maar door.

zeef stock pexels
Bron: Pexels

Spatels en flessenschrapers

Hebben we ‘t over handige keukentools, dan mogen de spatels en flessenschrapers niet ontbreken. Wat zeggen we: ze kunnen maar beter in grote getale aanwezig zijn in je keuken, want een spatel of flessenschraper is altijd handig. Om je spuitzak af te strijken, je omelet te flippen, het laatste restje saus uit de fles te krijgen en ga zo maar door. Ben je daarom op zoek naar handig keukengerei, dan mogen de spatel en de flessenschraper eigenlijk niet ontbreken.

Siliconen bakmat

In het kader van duurzaamheid maar óók van efficiëntie: een siliconen bakmat! Geen gedoe met vellen op maat scheuren, geen gedoe dat je bakpapier op het moment supreme op is en je kunt ‘m door en door hergebruiken. Bovenstaande variant heeft ook nog eens handige cirkels zodat je koekjes of taartbodems allemaal hetzelfde formaat hebben. Maak je nu cantuccini of andere langwerpige koekjes, kun je ‘t matje altijd omkeren als de cirkels je storen.

6 x must-have pizza tools voor alle pizzaiolos in spé

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.