Gelato al fior di latte is het lekkerste ijs ooit

Emma Bering 10 aug 2018 Inspiratie

Gelato al fior di latte. Alleen al van de naam begin je spontaan te kwijlen. En niet zonder reden! Dit ijs schijnt het lekkerste ijs te zijn dat er bestaat. Waar het van is gemaakt? Melk.

Fior di latte: de bloem van de melk

Veel mensen denken dat fior di latte een soort vanille ijs is, maar niets is minder waar. Qua kleur en textuur lijkt het zeker op een bolletje vanille ijs, toch zit er geen vleugje vanille in.

“Fior di latte” betekent “bloem van de melk”, oftewel het lekkerste gedeelte van de melk. Voor dit heerlijke ijs is melk dan ook het belangrijkste ingrediënt. Het liefste verse volle melk van een lokale boer. Verder zit er wat suiker en crème in.

Fior di latte ijs

Traditioneel in Italië

In Italië is dit een traditioneel recept. Het idee van fior di latte is dat er zo min mogelijk smaakversterkers en andere ingrediënten in zitten zodat de smaak van de melk zo puur mogelijk blijft. Mocht je een keer in Italië zijn, vraag dan zeker even naar dit heerlijke ijs.

Alleen schijnt niet elke ijssalon het te hebben. In Italië is het normaal dat de ijszaken in de etalage laten zien wat voor ingrediënten ze gebruiken. Dus als je in de etalage olieën, poeders en andere smaakversterkers ziet, weet je dat je het daar niet gaat vinden.

Best Icecream at Tenuta Vannulo? Fior di latte di bufala ?? Pesca ? Limone ? • #tenutavannulo ❤ • #bufala #lattedibufala #icecream #sorbet #sorbetto #gelato #healthyfood #heaven #biologic #foodgasm #foodlovers #fiordilatte #lemon #limone #pesca #peach #foodphotography #foodporn #sweet #caseificio #paestum #igramers #igersitaly #igersitalia #traveleurope #italianfood #campania #fruit #pastry

A post shared by Natacha (@natacha22w) on

Even reizen voor je ijsje

In Nederland is dit heerlijke ijs gelukkig ook te verkrijgen. Helaas niet in overvloed, je moet er namelijk wel even voor reizen. Voor zover wij weten is de enige plek die dit ijs verkoopt in Nederland de ijssalon Candiero in Maastricht. Het schijnt zó lekker te zijn dat je nooit meer wat anders wilt.

Mocht je nou geen zin hebben om naar Maastricht te reizen, kun je het natuurlijk ook zelf maken. Het zijn tenslotte maar drie ingrediënten. Een goed en simpel recept vind je hier!

Meer weten over ijs?

BRIOSCIA COL TUPPO ? ? Questo soffice dolce siciliano (molto diffuso anche in tutto il meridione) che prende il nome dalla sua forma che ricorda molto il tradizionale tuppo arrotolato tra i capelli delle ballerine ?? di danza classica, è oggi un vero orgoglio del Made in Italy. Una tradizione che, come molte della pasticceria italiana, è esportata in tutto il mondo, talvolta emulata con tentativi mal riusciti ? Sapete qual è la bellezza di questa brioscia che vedete in foto? Che come gli arancini postati ieri (correte a guardare ? il post se non l’avete ancora fatto) è stato preparato e gustato a Roma, sebbene ad ogni morso veniva sprigionata tutta la sua energia sicula ? Ci troviamo in Via Catania a Roma, eppure era come non essere fisicamente lì ? Questa BRIOSCIA ripiena di gelato al Piastacchio Bronte e Fiordilatte, è stata ESTASI ??? . . Ci è mancata solo una granita per accompagnare, ma presto provvederemo ?? . . . #brioscia #gelato #icecream #pistacchio #pistachio #fiordilatte #colors #sicilia #isiciliani #green #white #summer #sicily #roma #rome #italy #italianfood #piattitipici #cucinaitaliana #pastry #sweet #sweety #food #foodporn #esate #instafood #cibus #sud #holiday #travel

A post shared by Cibus In Tabula (@cibusintabula) on

Reageer op artikel:
Gelato al fior di latte is het lekkerste ijs ooit
Sluiten