Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gadgets 14 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

OMG: je kunt nu ook een vat met sojasaus kopen voor thuis

Ben jij een grootverbruiker van sojasaus? Dan gaan je ogen nu groter worden: je kunt nu ook een vat met sojasaus kopen voor thuis. Jawel. Drie liter zit er maar liefst in. En het is niet zomaar sojasaus, maar de ambachtelijk gemaakte sojasaus van Tomasu, uit Rotterdam.

Tomasu: sojasaus uit Rotterdam

Een tijdje terug schreven we al over Tomasu: die toffe sojasaus-brouwers uit Rotterdam (Hoeksche Waard om precies te zijn). Zij maken sojasaus van hun eigen sojabonen en laten die fermenteren met een zelfgekweekte schimmel. Lang verhaal, maar het levert in het kort de lekkerste sojasaus op die wij ooit hebben geproefd.

Wel zin in een lang verhaal? Lees hier hoe Tomasu haar sojasaus brouwt

En niet alleen wij zijn fan: chef Schilo van Coevorden van restaurant Taiko in Amsterdam ging de samenwerking aan met Tomasu. Nu zijn er twee special editions die het restaurant ontwikkelde met Tomasu: eentje met sea buckthorn (duindoornbes) en een variant met smoked cherryblossom (gerookte kersenbloesem).

Tomasu vat met sojasaus

Een heel vat met sojasaus

Die kun je allemaal online bestellen in de webshop van Tomasu. En kun je geen genoeg krijgen van het goedje, dan heeft Tomasu nu ook een vaatje sojasaus voor je beschikbaar. Met daarin drie liter van hun klassieke sojasaus.

Kost je € 250,- euro, maar dan heb je ook wel sojasaus for life. Of in ieder geval voor de komende tijd…

Leer meer over sojasaus:

We are on the menu of restaurant @spaarne66! You can also buy this cute barrel (3ltr) with soy sauce in our webshop. #tomasu #soysauce #barrelaged #boerbakkerbert #agingroom #handcrafted #brewedinrotterdam #growninhoekschewaard #smaakdoortijd #taikoamsterdam #foodinsta #realfood #flavor #rotterdamfood #dutchsoysauce #soy #wheat #rotterdam #barrels #seasalt #seldeguerande #terredesel #koji

74 Likes, 0 Comments – BoerBakkerBert (@boerbakkerbert) on Instagram: “We are on the menu of restaurant @spaarne66! You can also buy this cute barrel (3ltr) with soy…”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.