Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 24 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Feest: er is nu een limited edition Culy x Tony’s Chocolonely reep (en wij trakteren)

Feest op de redactie én bij jou: want dat Culy vandaag 9 jaar (!) bestaat, vieren we met een speciale Culy x Tony’s Chocolonely reep. Wie jarig is trakteert, daarom willen we deze bijzondere reep héél graag met je delen.

Culy x Tony’s Chocolonely

De Culy x Tony’s reep komt in een speciale anniversary edition die je nú kunt proeven. Wees er snel bij, want speciaal voor Culy’s 9e verjaardag verschijnen er slechts 99 exemplaren van deze lekkere reep. Super exclusief dus!

De reep is vanaf vandaag online te koop in de webshop van Tony’s en in Tony’s Super Store in Amsterdam, naast Tony’s Chocolate Bar. Daarnaast geven we 9 repen weg aan gelukkige Culy-lezers. Want wie jarig is, trakteert.

Culy x Tony's
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Wat is dat voor reep?

Samen met Bas en Eva – chocolatiers bij Team Tony’s en de bedenkers van al je favoriete repen – bedachten we een heerlijke chocoladereep, speciaal voor Culy-fans. Er zijn nu 99 chocoladerepen in de smaak puur-wit-speculaas-zeezout-toffee. Een hele, goddelijke mond vol.

De reep heeft dus twee verschillende lagen chocolade: puur én wit. De perfecte combi tussen een cacaobom en romige zoetheid. Eva: “Puur en wit samen is heel erg lekker en wat ik vooral leuk vind, is het verschil in bite. Je gaat van hard naar zacht, dat heeft een hele leuke textuur.”

Ook Bas is fan: “Wat je krijgt, is een soort van donkere melkchocolade, alleen dan gescheiden van elkaar. Neem je een hap, dan proef je de ene keer iets melkachtigs, de andere keer iets cacaoachtigs. Dat gaat als een soort swirl door je mond heen, geen hap smaakt hetzelfde.”

Geen standaard reep

Dan de speculaas: niet alleen een verrukkelijk koekje met veel crunch, maar ook een mix van specerijen die je allemaal terug proeft in je reep. Het snufje zeezout geeft die prettige zoet-hartig combinatie waar we bij Culy dol op zijn en de toffee voegt een interessante gebrande suikersmaak toe. Eva: “Door de karamelisatie in de suikers krijg je een gebrande, donkere smaak die naar voren komt.” Hallo salted caramel-vibes! 

Bas: “Het is geen standaard reep – dat direct. Ik denk dat een hoop mensen ‘m lekker gaan vinden.” 

Culy x Tony's
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Waar scoor je de Culy x Tony’s reep?

Proeven? Yes please! 99 exemplaren van de Culy x Tony’s reep zijn vanaf vandaag online te koop in de webshop van Tony’s en daarnaast in Tony’s Super Store in Amsterdam. De reep heeft een actieprijs van € 4,99. Wil je ‘m online bestellen, gebruik dan de kortingscode tonysunlimitedsculy om die speciale actieprijs te activeren, inclusief gratis verzending.

Let op: de code kan alleen gebruikt worden met een account en wanneer je bent ingelogd (dus vooral even doen!). Je kunt de code maximaal 5 x gebruiken, alleen door 5 x een bestelling te plaatsen. De kortingscode is geldig t/m 4 september, alleen voor deze reep.

Winnen!

Daarnaast geven we er dus 9 weg aan Culy-lezers. Ben je de ultieme chocofan en móét je ‘m proeven? Stuur een mail naar [email protected] met in de onderwerpregel ‘Culy x Tony’s‘ en vermeld daarin je naam en adresgegevens. Meedingen naar de repen kan tot 26 augustus. De winnaars ontvangen daarna bericht per mail en krijgen een reep thuisgestuurd.

LET OP: de winactie is sinds 26/08/2020 afgesloten. Deelnemen kan dus niet meer. 

Culy x Tony's
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Maak je eigen Tony’s reep

Droom je van een eigen chocoladereep met je favoriete smaken? Met Tony’s Unlimiteds worden je dromen werkelijkheid. Je kunt namelijk online en in de Super Store je eigen chocoladereep maken. Met heerlijke Tony’s chocolade (puur, wit of melk – of een combinatie van twee smaken) en ingrediënten als biscuit, koffiecrunch of knettersuiker.

Kijk voor meer informatie of om je eigen Tony’s Unlimiteds te maken op de website van Tony’s Chocolonely.

Meer Tony’s nieuws:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.